Naktį į trečiadienį „Statoil“ degalinės aikštelėje apvogtas krovininio sunkvežimio „Scania R 124“ vairuotojas Estijos pilietis Stanislavas Bagdanovas. Jis neteko tik mažos krovinio dalies - 8 dulkių siurblių. Vagys tikriausiai būtų paėmę ir daugiau, tačiau jiems buvo sutrukdyta.

Pasak rajono Policijos komisariato Kriminalinės policijos viršininko Stanislovo Petraičio, iš Čekijos į Estiją gabenęs firmai „Polti Baltiliini Deas“ priklausančius dulkių siurblius „Voporetto“, krovininio sunkvežimio vairuotojas ir pats elgėsi neatsakingai.

Degalinės aikštelėje palikęs nerakintą ir neplombuotą puspriekabę, vairuotojas įsitaisė miegoti kabinoje.

Maždaug apie ketvirtą valandą ryto jis išgirdo triukšmą, sklidusį iš puspriekabės. Išlipęs iš kabinos, pamatė praviras puspriekabės duris. Viduje nebebuvo aštuonių dulkių siurblių. Nuostolis, matyt, bus įvertintas ne vienu tūkstančiu litų, tačiau kol kas tiksli suma nežinoma.

Grobė dulkių siurblius ir plazminius televizorius

Tai jau antra vagystė per savaitę šios degalinės aikštelėje. PB rašė, kad praėjusį penktadienį nuo vagių nukentėjo Vengrijos pilietis.

Sunkvežimio „Volvo“ su puspriekabe vairuotojas nakčiai stabtelėjo pailsėti Ūtos kaime esančioje „Statoil“ degalinės aikštelėje.

Apie penktą ryto iš Vengrijos į Suomiją važiavęs dvidešimt šešerių metų Z.B., atsibudęs ir išlipęs iš mašinos rado atsegtą puspriekabės gaubtą. Iš puspriekabės pavogti trys dulkių siurbliai bei trys oro drėkintuvai „Electrolux“. Krovinys priklausė Suomijos firmai.

Šiemet rajone buvo apiplėšta per 20 užsieniečių. Pirmą žiemos mėnesio dieną nuo vagių nukentėjo 46 metų Vengrijos pilietis, vykęs iš Vengrijos į Suomiją ir vežęs plazminius televizorius „Samsung 336“.

Sustojęs nakties poilsio Ramygaloje esančioje degalinėje, apie 3 valandą nakties pastebėjo nuplėštą puspriekabės plombą. Pavogti apie 300 tūkstančių litų kainuojantys 45 plazminiai televizoriai.

Sunkiai išaiškinami nusikaltimai

Visais atvejais dėl degalų ir vežamų prekių vagysčių rajono Policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai. Pareigūnams kol kas tik pavyko išaiškinti tepalus vogusius asmenis.

Bemaž visos rajone esančios degalinės yra nakčiai apšviečiamos, tačiau teritorija nėra užtverta. Vagys tuo ir naudojasi. S.Petraitis PB sakė: „Ne kartą esame kalbėjęsi su degalinių savininkais. Reikėtų tiek nedaug, tik papildomų techninių priemonių, kad jiems priklausanti teritorija taptų saugi. Jei esi šeimininkas, privalai garantuoti svečio materialinių vertybių apsaugą“