Utenos policija apskrities įvykių suvestinėje išplatino pranešimą, kad spalio 15 d. pareigūnai gavo Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus pranešimą apie sužalotą kūdikį.

Pareiškime teigiama, kad 11.25 val., gydytoja apžiūrėdama mažametį (gim. 2019 m.) gyv. Molėtų r., ant vaiko kūno pastebėjo kraujosrūvas, nuo galimai naudoto fizinio smurto.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Sužalojimai ant kojų

DELFI susisiekė su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos vyriausiąja specialiste Aida Žemaityte-Budnikiene.

„Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Molėtų rajone (toliau – VTAS) specialistai gavo pranešimą iš gydytojos apie tai, kad motina atvežė profilaktiniam sveikatos patikrinimui kūdikį, ant kurio abiejų kojyčių pastebėtos kraujosruvos.

Gydytoja, turėdama įtarimų, kad prieš vaiką galimai naudojamas fizinis smurtas, apie tai informavo VTAS“, - informavo A. Žemaitytė-Budnikienė.

Vaikas paimtas

Pasirodo, kad šeima iki šiol nebuvo žinoma Vaiko teisių apsaugos specialistams. Vis dėlto, kūdikis, anot komunikacijos specialistės, yra paimtas iš šeimos.

„VTAS gautą informaciją dėl galimo smurto prieš mažametį vaiką nedelsiant perdavė Policijai ir išvyko į šeimą.

Vaikas paimtas iš galimai nesaugios aplinkos ir apgyvendintas pas budintį globotoją“, - pranešė A. Žemaitytė-Budnikienė.

Šiuo metu vaiko gyvybei pavojaus nėra. Rytoj vaikas vyks pas specialistus - ekspertizei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)