Kelių policijos patruliai apie 22 valandą išsirikiavo netoli Ąžuolyno gatvės. Netrukus pareigūnų dėmesį patraukė staiga atokiau sustojęs „Toyota Yaris“ automobilis, nors važiavo į reido pusę.

Pareigūnai privažiavo išsiaiškinti, kas įvyko. Priėję išvydo prie automobilio vairo sėdinčią merginą, jaunas vaikinas stovėjo lauke. Oras išties nebuvo labai tinkamas pasivaikščioti, tad Kelių patrulių rinktinės pareigūnai pasidomėjo, kuris vairavo.

Mergina atkakliai tvirtino, kad vairavo ji. Visgi vaikino elgesys pareigūnams sukėlė įtarimų, kad jaunuoliai bando kažką nuslėpti. Abiems teko pasitikrinti, ar nė vienas nėra išgėręs. Mergina ir vaikinas buvo blaivūs, tačiau vaikinas buvo toks sutrikęs, kad pareigūnai nenorėjo patikėti merginos atkaklumu. Merginos tvirtybė neišgelbėjo, kai jaunuolius policija atskyrė. Tuomet vaikinas sumurmėjo, kad nenorėtų apie tai kalbėti.

Pareigūnai greitai rado išeitį ir pasiūlė vaikinui raštu išdėstyti, kas iš tiesų įvyko. Tuomet jaunuolis palūžo ir sugriovė su mergina kurtą legendą, kad visą laiką vairavo ji. Raštu vaikinas išdėstė, kad tai jis vairavo, o išlipo iš automobilio išvydęs pareigūnus, nes neturi ir niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Toje pačioje vietoje į reido vietą atvažiavo dar vienas „Toyota“ markės automobilis, kurio vairuotojas prisidarė nemalonumų.

Toyota Avensis“ vairavęs vyras nesislapstė nuo policijos, tačiau patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad vairuoti neturėtų. Jam nustatytas 0,50 prom. girtumas. Vyras nesiginčijo, ramiai sutiko su matuoklio parodymais ir nė nesiteisino.

Netrukus pareigūnai išvydo, kad važiuodamas į reido pusę staiga atokiau sustojo „Citroen“ automobilis. Pareigūnams priėjus prie automobilio, prie vairo sėdėjo jaunas vyras, keleivio vietoje – mergina. Pareigūnai paprašė vyro pasitikrinti, ar jis blaivus. Alkoholio matuoklis parodė 0,19 promilių. Vairuoti lyg ir būtų galima, jei vaikinas turėtų dvejų metų stažą, tačiau tikrinant dokumentus paaiškėjo, kad šis vairuotojas, kaip ir pirmasis vengęs pareigūnų dėmesio, neturi vairuotojo pažymėjimo.

Vyras labai piktinosi situacija, šūkavo, kad jis nenori būti fotografuojamas bei bandė slėpti veidą. Tačiau pažeidimas yra pažeidimas ir už tai jis turės atsakyti.

Jau gerokai po vidurnakčio Kelių policijos patruliai nusprendė patikrinti gana populiarią vietą Pylimo gatvėje. Tačiau čia rimtų pažeidėjų neįkliuvo, tik keli vairavo saikingai ragavę alkoholio ir neviršijo leistinos normos.