„Lentvaryje kilusio gaisro metu sudegė BTA apdraustai automobilių remonto įmonei priklausantys du angarai po 500 kv. metrų, juose laikyta remonto įranga, remontuojami 3 automobiliai. Nuo gaisro nukentėjo ir šalia angarų esančios patalpos, lengvieji automobiliai. Visos įvykio aplinkybės kol kas nėra aiškios, tiksli žala taip pat paaiškės po atlikto tyrimo“, – aiškina BTA Turto ir specialiųjų rizikų žalų reguliavimo skyriaus vadovė Ana Mogilnickienė.

Nelaukdama tyrimo pabaigos, bendrovė galimiems nuostoliams atlyginti rezervavo daugiau nei 250 tūkst. eurų.

Šio gaisro metu nutiko keistas įvykis – prie DELFI fotografo priėjęs vyras parodė Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pažymėjimą ir pareikalavo nefotografuoti gatvėje esančių automobilių bei gaisravietės. Paklausus, ką čia veikia karinė kontržvalgyba, atsakė: „Atsakys prokuroras“.

Vėliau Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad dėl šio incidento pradėjo tyrimą. „Informuojame, kad gaisre nukentėjo ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos darbuotojo asmeninis turtas, dėl to vykstant gaisro likvidavimo operacijai buvo emocionaliai reaguota į situaciją bei prašoma gerbti nukentėjusių privatumą“, – kitą dieną po gaisro BNS atsiųstame pranešime sakė ministerijos atstovė Asta Galdikaitė. Pranešime teigiama, kad ministerija apgailestauja dėl įvykio, vyksta šio incidento tyrimas. „Tyrimas vyksta dėl visų įvykio aplinkybių“, – pabrėžė ministerijos atstovė.

Neoficialiais duomenimis, sudegęs autoservisas galbūt priklauso Antrojo operatyvinių tarnybų departamento pareigūnui. O spec. tarnybų pareigūnams įstatymai draudžia turėti verslą.

Trečiadienį KAM Visuomenės informavimo skyriaus vedėja Asta Galdikaitė į DELFI klausimą apie tyrimą atsakė: „Šiuo metu galime pasakyti, kad vyksta incidento Lentvaryje tyrimas. Tyrimų eigos ir rezultatų Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos nekomentuoja“.