Toks įspūdis jau kelintas savaitgalis iš eilės susidarė Šiaulių apskrities policijos pareigūnams, kurie rajonuose vakarais ir naktimis vykdo vairuotojų kontrolės reidus. Jų metu sulaikytų neblaivių vairuotojų, kurių girtumas viršija 1,5 prom., skaičius didėja.

Girtų vairuotojų rajonų keliuose paieška nesudėtinga. Daug jų sulaikoma pagal kitų eismo dalyvių pranešimus, nes girtus vairuotojus demaskuoja vairavimo stilius. Girti prie automobilio vairo sėda ir jauni, ir seni, ir vyrai, ir moterys.

Štai rugsėjo 21-osios ryte policijos pareigūnus pasiekė pranešimas, kad keliu Šiauliai–Radviliškis vinguriuoja sidabrinis „Hyundai Coupe“ – tai staigiai stabdo, tai pavojingai manevruoja. Kai policijos pareigūnai sustabdė minėtą automobilį ir ėjo jo link, vairuotoja liuoktelėjo iš vairuotojo sėdynės į keleivio vietą. Bet šis manevras nebuvo sėkmingas, vairavimo išsiginti jai nepavyko. 31 metų vairuotojai buvo nustatytas 2,42 prom. girtumas. Ji prisipažino gėrusi ir viskio, ir šampano, o po to labai panorusi pasiklausyti muzikos, dėl to ir išvažiavusi pasivažinėti. Galima pamanyti, kad stovinčiame automobilyje muzika neskamba. Moteris atsidūrė areštinėje. Jos dėl vairavimo išgėrus laukia baudžiamoji atsakomybė.

Dar viena moteriškos giminės atstovė neblaivi prie vairo įkliuvo Raseinių rajone rugsėjo 22-osios naktį. Ji „BMW 316“ vairavo būdama 1,63 prom. girtumo. 18-metė su draugėmis linksminosi Raseinių kube. Jos iš Kauno čia atvažiavo vardan čia koncertavusios Natalijos Bunkės. Tačiau dainų neužteko, buvo pasivaišinta ir kokteiliais. Mergina nesitikėjo, kad nuo poros kokteilių gali pasiekti tokį girtumą, todėl po vakarėlio sėdo su draugėmis į automobilį ir patraukė į Kauną. Tačiau savaitgaliais Raseinių policijos pareigūnai akylai stebi judėjimą miesto gatvėmis, nes žino, kad tų, kuriems nuo vieno, kito stikliuko alkoholio jūra pasidaro iki kelių, netrūksta.

Ne visų girtų vairuotojų kelionės baigiasi laimingai. Kartais jiems kelią pastoja ne policijos patrulis, o tvora, stulpas ar siena. Štai 53 metų Radviliškio rajono gyventojui, rugsėjo 20-osios vakare Grinkiškyje vairavusiam „Opel Astra“, kelyje pasipainiojo kiemo vartai.

Gavę pranešimą, kad Grinkiškio link po kelią keistai vingiuoja pilkos spalvos automobilis, kuris vos neatsitrenkė į kitą automobilį, pareigūnai išvyko nurodyta kryptimi, tačiau po keleto minučių gavo pranešimą, kad „Opel Astra“ jau įvažiavo į kiemo vartus. Juos aplamdęs vairuotojas spruko iš įvykio vietos ir pasislėpė savo namuose Grinkiškyje. Pareigūnai pagal valstybinį numerį nustatę transporto priemonės savininką, netrukus buvo jo namo kieme. Čia stovėjo ieškomas automobilis, kuris buvo užrakintas, o salone mėtėsi plastikinis alaus butelis. Nuo pradaryto variklio dangčio sklido karštis, kuris bylojo, kad automobiliu buvo ką tik važiuota. Apžiūrėjus automobilio išorę, buvo rasti apgadinti bagažinės dangtis, galinis bamperis ir galinis žibintas.

Namo duris atvėręs vyras svirduliavo ir sapaliojo, kad jis visą dieną buvo namie, minėtu automobiliu niekur išvažiavęs nebuvo ir gėręs namuose. Vyrui buvo nustatytas 1,71 prom. girtumas.

Tačiau melo kojos trumpos. Apžiūrėję įvykio vietą pareigūnai ant apgadintos tvoros pamatė automobilio „Opel Astra“ dažus, šalia rado automobilio galinio žibinto šukes. Girtas vairuotojas iškeliavo į areštinę, o už vairavimą išgėrus jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Joniškio rajone rugsėjo 21-osios vakare policijos patrulių dėmesį patraukė keliu Skaistgirys–Jurdaičiai–Jankūnai važiavęs automobilis „Audi A4 Avant“ - jo ilgosios šviesos apakino prie tarnybinio automobilio vairo sėdėjusį pareigūną. Šviesomis signalizuojamo prašymo ilgąsias šviesas perjungti į trumpąsias atvažiuojančio automobilio vairuotojas ilgai nesuprato, tad pareigūnams kilo įtarimas, kad transporto priemonę, ko gero, vairuoja apsvaigęs vairuotojas. Įtarimai pasitvirtino. 32 metų vyras įpūtė 1,68 prom. Jis taip pat pateko į areštinę. Vyras girtas į kelionę automobiliu išsirengia ne pirmą kartą. 2015 metais už vairavimą išgėrus jam jau buvo atimta teisė vairuoti ir skirta 579 eurų bauda.

Šiaulių r., Naisių kaime, rugsėjo 22-osios naktį pareigūnai sulaikė 37 metų Plungės rajono gyventoją, kuris „VW Polo“ vairavo ne tik neblaivus (1,83 prom.), bet ir neturėdamas teisės vairuoti, nes jos iš viso nėra įgijęs. Vyras teigia važiavęs atlikti savo automobilio pardavimo-pirkimo sandorio.