Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas pagreitinto proceso tvarka išnagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje vilnietė kaltinama vairavusi apsvaigusi nuo alkoholio, kai jai buvo nustatytas daugiau kaip 1,5 promilių neblaivumas, praneša prokuratūra.

Rugsėjo 18-osios popietę Vilniuje, Centro poliklinikos kieme, moters vairuojamas automobilis apdaužė kelias stovėjusias transporto priemones, rėžėsi į kiemo tvorą bei namo sieną. Atvykusių policijos pareigūnų paprašyta pasitikrinti blaivumą alkotesteriu, moteris pirmu pūtimu pripūtė 2,20 promilių, o antruoju – 1,54 prom.

Prokuroras prašo teismo vilnietei skirti 60 MGL (3000 eurų) baudą, uždrausti vairuoti transporto priemones dvejus su puse metų ir konfiskuoti valstybės naudai vairuoto automobilio „Volkswagen Jetta“ vertę atitinkančią pinigų sumą – 270 eurų.

Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, prokuroras turi teisę nuspręsti užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, jeigu nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, asmuo pripažįsta savo kaltę, o baudžiamoji byla dėl tos veikos padarymo turi būti nagrinėjama apylinkės teisme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)