Kauno policija ketvirtadienį, apie 15 val., pranešė, kad automobilio vairuotojas (gim. 1998 m.) šiandien buvo pristatytas į policijos įstaigą.

Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai atlieka tyrimą, aiškinasi įvykio aplinkybes.

DELFI primena, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį įvyko eismo įvykis, kuriame dalyvavo ir policijos pareigūnai.

Pirminiais policijos duomenimis, Kaune dirbę patruliai pastebėjo įtartiną automobilį ir nusprendė jį sustabdyti patikrinti. Pasirodo, vairuotojas net nemanė paklusti teisėtiems pareigūnų reikalavimams. „VW Passat“ vairavęs asmuo paspaudė akceleratoriaus pedalą ir nurūko.

Policija informavo, kad įtemptos gaudynės pasibaigė avarija. Nuo pareigūnų sprukęs vairuotojas nesuvaldė „VW Passat“ automobilio ir rėžėsi į apšvietimo stulpą – jį nuvertė ant tarnybinio policijos automobilio.

Kaip informavo Kauno pareigūnai, įvykio metu buvo sužaloti du bėglių automobiliu važiavę asmenys. Jie išgabenti į gydymo įstaigą. Pirminiais duomenimis, policijos pareigūnai nepatyrė sužalojimų.

Kol kas nėra žinoma, dėl kokių priežasčių buvo bėgama nuo policininkų. Per avariją buvo apgadintas „VW Passat“, policijos tarnybinis automobilis ir apšvietimo stulpas.

Į įvykį buvo išsiųstos visos spec. tarnybos: medikai, policijos pareigūnai ir ugniagesiai.

Vėliau Kauno policija pranešė, kad „VW Passat“ keleiviai – mergina (gim. 2001 m.) ir vaikinas (gim. 1998 m.) – dėl patirtų sužalojimų pristatyti į gydymo įstaigą. Automobilio vairuotojas pasišalino.