Trečiadienį ryte Varėnos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties skyriaus Varėnos komandos pareigūnai Vilniaus rajone, kelyje Šumskas–Vilnius, patikrinimui sustabdė lengvąjį automobilį „Toyota Avensis“. Jį vairavo 31 metų neuniformuotas Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos vyresnysis pasienietis. Pareigūnas ne tarnybos metu automobiliu buvo išvykęs į Baltarusiją ir grįžo iš jos per Šumsko pasienio kontrolės punktą, praneša VSAT.

VSAT Imuniteto valdyba jau turėjo informacijos, kad šis pasienietis gali gabenti neteisėtą krovinį, tad automobilis buvo patikrintas itin atidžiai.

Paaiškėjo, kad už „Toyota Avensis“ priekinių sėdynių apmušalų, galinėse durelėse bei už bagažinės apdailos VSAT pareigūnas išslapstęs vežė 1428 pakelius cigarečių „NZ Gold“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo ir gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Cigarečių gabentojui už tai gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti transporto priemonę, kuria vežti nelegalūs rūkalai.
VSAT pareigūnas po apklausos paleistas. Dėl jo veiksmų pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Pasieniečiui gresia griežčiausia Vidaus tarnybos statute numatyta bausmė – atleidimas iš tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.