Toje S. Batoro g. atkarpoje leidžiama važiuoti tik 50 km/val. greičiu, bet daugybė vairuotojų važiuoja greičiau. Viršyti leidžiamą greitį daugiau, nei 30 km/val. čia įprastas dalykas, o kai kurie viršija ir 40, ir 50 km/val.

Tarp nubaustųjų – ne tik asmeninius automobilius vairuojantys žmonės, bet ir įvairių įmonių darbuotojai, pavežėjai. Lekia ne tik lengvieji automobiliai, bet ir mikroautobusai, sunkvežimiai.

Nė vienas iš sustabdytų greičio mėgėjų nesiginčijo, kaltės neneigė, graudžių istorijų nepasakojo ir gailėjosi dėl nusižengimo.

Du vairuotojai „užsidirbo“ ne tik baudas, bet ir teisės vairuoti atėmimą.

Pirmasis iš jų buvo dviejų metų vairavimo stažo neturintis jaunas BMW vairuotojas. „Žalialapis“ lėkė 103 km/val. greičiu. Jam teks sumokėti 225 eurų baudą (pusę minimumo) ir 1 metus negalės sėsti prie vairo. Daugiau nei 50 km/val. nustatytą greitį viršijusiems asmenims numatytas teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių, tačiau neturintiems dviejų metų stažo skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo 1 metų iki 1 metų 6 mėnesių.

Paskui atlėkė dar vienas didelio greičio mėgėjas. Mikroautobuso „Renault Trafic“ vairuotojas važiavo 104 km/val. greičiu.