Dar š. m. vasario pradžioje pareigūnai gavo informacijos, kad Elektrėnuose bei Elektrėnų savivaldybės teritorijoje yra platinamos narkotinės medžiagos ‒ susmulkintos kanapės ir jų dalys, ekstazio tabletės, kokainas. Kovo 27 d. Elektrėnų policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. ).

Rugsėjo 2 d., apie 13.55 val., Elektrėnuose, Šviesos g., sulaikytas jaunuolis (gimęs 2001 m.), pas kurį dalinės apžiūros metu rasta nedidelis žalios augalinės kilmės medžiagos kiekis, įtariama, kad tai kanapės, praneša Vilniaus apskrities policija.

Per kratą jaunuolio bute bei pagalbinėse patalpose Sodų g. rasta ir paimta 1 500 eurų, mobiliojo ryšio telefonai „Samsung A50“, „Nokia TA-1034“, „iPhone“, „Prestigio“, LG, „Samsung SGH-J700I“, „Nokia 3650“, belaidis telefonas „Siemens“, SIM kortelių dėklai su telefonų numeriais, SIM kortelės ir kt. Taip pat rastos 9 žalios tabletės WB ir 33 pusiau perskeltos tabletės ir jų trupiniai.

Jaunuoliui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.