Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos ir Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu patikrinti sustabdė keliu link Seinų važiavusį automobilį „Škoda Octavia“. Transporto priemonę, pažymėtą lenkiškais registracijos numeriais, vairavo 24 metų Baltarusijos pilietis. Vyras turi leidimą nuolat gyventi Lenkijoje.

Kontrolės metu paaiškėjo, kad trys automobilio keleiviai, 32, 59 ir 64 metų Rusijos piliečiai, teturi VSAT Užsieniečių registracijos centro Pabradėje išduotus pažymėjimus.

Nustatyta, kad dvi moterys ir vyras Lietuvoje yra pasiprašę laikino teritorinio prieglobsčio. Tokie asmenys turi teisę 24 valandoms išeiti iš URC ir judėti Lietuvos teritorijoje. Ja pasinaudoję užsieniečiai ir pabandė išvykti į Vakarų Europą.

Varėnos rinktinėje Baltarusijos piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Užsienietį VSAT pareigūnai iškart po apklausos uždarė į areštinę, o vėliau teismas leido jį suimti dviem mėnesiams.

Visi trys Rusijos piliečiai grąžinti atgal į Pabradės URC. Automobilis laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)