Maždaug nuo 8 val. pareigūnai ėmė tikrinti iš festivalio išvažiuojančius vairuotojus. Tuo pačiu tikrinami ir keliu Klaipėda-Palanga važiuojantys vairuotojai. Iki 10 val. įkliuvo šeši neblaivūs vairuotojai. Tarp jų ir teisėja iš Olandijos prisistačiusi moteris.

Festivalyje ji nebuvo, tiesiog autobusiuku važiavo pro šalį. Su vyru po Europą keliaujanti moteris (gim. 1956 m.) pripūtė 0,68 prom. Sakė, kad išvakarėse išgėrė dvi viskio stiklines.

Olandijos pilietė labai susinervino pamačiusi, kad ją fotografuoja. Moteris puolė aiškinti, kad fotografuoti jos negalima, kad ji teisėja ir t.t. Jos sutuoktinis paaiškino, kad žmona turės nemalonumų.

Beje, Lietuvos teismai yra ne sykį išaiškinę, kad neblaivūs vairuotojai netenka teisės į privatumą ir fotografuoti juos galima be jų sutikimo.

Aikštelėje, esančioje šalia reido vietos, besiblaivanti teisėja nenurimo: vis ateina prie policininkų bei DELFI fotografo ir pašūkauja. O jos sutuoktinis, kuris pradžioje elgėsi ramiai, po kiek laiko irgi įsismarkavo ir fotografui pareiškė: „Aš tave įsidėmėjau!“.