Kartu su R. Baika į teisiamųjų suolą sėdo estai Hansas Erikas Ehvertas ir Arle Grabbi.

Visiems įtariamiesiems Kauno apygardos teismas pratęsė suėmimą po tris mėnesius.

Vyrams pareikšti įtarimai dėl nužudymo (BK 129 str. 2 d. 7 p., 9 p.), neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis (BK 253 str. 1 d.) bei turto sunaikinimo (BK 187 str. 2 d.).

Sprendimas dėl kardomųjų priemonių bus paskelbtas antradienio vakarą. Neabejojama, kad teismas įtariamuosius paliks už grotų.

R. Daškevičiaus bičiulis

R. Baika dar būdamas visiškai jaunas buvo pastebimas tuometinio Lietuvos bokso federacijos prezidento Remigijaus Daškevičiaus, kuris 2001 m. buvo nušautas Vilniuje, draugijoje.

Per Daškės laidotuvės Kaune R. Baika paskutinės kelionės metu netgi nešė jo nuotrauką.

Savo laiku R. Baika aktyviai sportavo ir buvo laikomas perspektyviu boksininku.

Dabar teisme vyras veidą dangstė po kepuraite pažymėta WSB logotipu (World Boxing Series). Beje, kiti du įtariamieji veido neslėpė.

Kėlė grėsmę

27 metų D. Bugavičius buvo nušautas 2015 m. lapkričio 7-osios vakarą prie nuomojamo kotedžo Šilainiuose, Kaune. Tuo metu automobilyje buvo ir buvusi grupės „Naujosios pupytės“ narė Vita Jakutienė – D. Bugavičiaus mylimoji bei jo vaiko motina.

Du žudikai (vėliau paaiškėjo, kad tai Estijos piliečiai) iš nusikaltimo vietos pasišalino automobiliu „Renault Megane“, kuris netrukus buvo rastas padegtas Vėtrungės gatvėje.

Baigta byla perduota Kauno apygardos teismui. Du Estijos piliečiai ir jų talkininkas iš Lietuvos R. Baika kaltinami nužudymu, šaunamųjų ginklų laikymu ir svetimo turto sunaikinimu visuotinai pavojingu būdu. Jiems gresia įkalinimas iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

D. Bugavičiaus nužudymo tyrimas buvo išskirtas iš didžiulės bylos, kurioje tiriama tarptautinio nusikalstamo susivienijimo veikla (Lietuvoje ir užsienyje sulaikyta per dvi dešimtis įtariamųjų). D. Bugavičiaus nužudymo organizatoriai nustatyti, jie sulaikyti užsienio valstybėse, šiuo metu vyksta jų perdavimo Lietuvai procedūra.

Pasak Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko Rolando Kiškio, pagrindinis nužudymo motyvas buvo tas, kad „užsakovai manė, jog D. Bugavičius kelia grėsmę jų veiklai“. Tarptautinė gauja vertėsi didelio masto narkotikų kontrabanda, ginkluotais juvelyrikos parduotuvių ir kt. plėšimais, pinigų plovimu (išplauta per 600 mln. eurų).

„Agurkinių“ gauja, kurios vienu iš vadeivų buvo D. Bugavičius, su minėtuoju nusikalstamu susivienijimu nepasidalino įtakos sferų, konkuravo, tarp jų nuo seno kildavo daug konfliktų. Teisėsaugininkai neįvardijo, kokia suma buvo sumokėta žudikams, tačiau pasakė, kad nužudymo užsakovai tam skyrė dešimtis tūkstančių eurų.