Kaip praneša VSAT, Varėnos rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Naujųjų Miežionių kaimu pastebėjo likimo valiai paliktą automobilį „Audi A6“. Prie įtartinos transporto priemonės buvo palikta pasala.

Netrukus VSAT pareigūnai sulaikė automobilio link ėjusius du vyrus. Paaiškėjo, jog tai – Šalčininkų rajono gyventojai, 20 ir 22 metų. Nustatyta, kad abu jie į šioje vietovėje nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną įžengė be privalomų leidimų.

Apylinkes tikrinę G. Žagunio užkardos pasieniečiai už maždaug 300 metrų nuo automobilio aptiko numestas juoda polietileno plėvele apvyniotas dėžes, o jose – 2 tūkst. pakelių cigarečių „Korona Superslims“. Rūkalai pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Apklausos metu vienas iš sulaikytųjų, 22-ejų šalčininkietis, prisipažino gabenęs neteisėtą krovinį. Pirminiais duomenimis, rūkalus iš Baltarusijos lietuviams permetė bendrininkai kaimyninėje šalyje. Kaip įprasta tokiais atvejais, kontrabandininkai patys valstybės sienos nekirto.

Abiem vyrams dėl buvimo sienos apsaugos zonoje be privalomų leidimų pradėtos administracinės teisenos, o cigaretes gabenusiam vyrui gresia bauda nuo 2,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pažeidėjas privalės atvykti į jo bylą nagrinėsiantį teismą.

Po apklausų abu šalčininkiečiai paleisti. Cigaretės laikinai saugomos G. Žagunio užkardoje.