Šį antradienį Bradfordo Karūnos teisme turėjo būti padėtas taškas byloje, kurioje nagrinėjama prieš metus šiame mieste įvykusi žmogaus mirtimi pasibaigusi avarija.

2018-ųjų rugpjūčio 3-iosios popietę 31 metų lietuvio Edvino Giliaus vairuojamas automobilis „Mercedes-Benz C220“ miesto centre esančioje sankryžoje prarado mašinos kontrolę, trenkėsi į šviesoforą, užlėkė ant šaligatvio ir kliudė 58 metų Janet Cawood.

Sunkiai sužalota moteris po kelių dienų ligoninėje mirė.

Įvykį tyrę policininkai iš pradžių iškėlė versiją, kad prie automobilio vairo sėdėjęs lietuvis dėmesį nukreipė į telefoną, dėl to ir kilo eismo įvykis, kurio metu žuvo žmogus, o E. Gilius apkaltintas nerūpestingu vairavimu, kuris lėmė tragediją.

Tačiau bylai pasiekus teismą kaltinamojo advokatas Philipas Morrisas pateikė visiškai kitokią versiją – anot teisininko, vairuotoją išblaškė salone pastebėtas voras, kuris iš viršaus leidosi ant vairuotojo ir taip jį išgąsdino.

„Nėra jokių įrodymų, kad vairuodamas jis naudojosi telefonu“, – sakė advokatas.

Be to, pateikti duomenys, jog lietuvis anksčiau nė karto neturėjo jokių nusižengimų, yra charakterizuojamas gerai.

Antradienį Bradfordo Karūnos teismas turėjo paskelbti nuosprendį šioje byloje, tačiau teisėjas paprašė papildomų duomenų iš probacijos tarnybos ir galutines išvadas skelbs tik sulaukęs jų.

„Yra keli pasirinkimai. Tarp jų – ir įkalinimas“, – sakė teisėjas Johnatanas Gibsonas.

Nuosprendis atidėtas iki rugsėjo 6-osios. Lietuvis jo laukia laisvėje.