DELFI gautame vaizdo įraše matyti, kaip kelininkas, budintis kelyje ir reguliuojantis automobilių srautus, pamoja vairuotojams važiuoti. Prieš lengvuosius automobilius stovintys sunkvežimiai lieka stovėti savo vietoje, o paskui juos pirmasis stovėjęs BMW bei kiti lengvieji automobiliai pajuda. Kelininkas aktyviai kelis kartus moja vairuotojams ir rodo, kad judėtų remontuojama kelio dalimi.

Avarijos vaizdo įraše aiškiai matoma ir tai, kad BMW automobiliui privažiavus prie ekskavatoriaus, jo operatorius staiga ant mašinos nuleidžia kaušą. Mašina po smūgio atsiduria šalikelėje. Nors pasigirdo įtarimų, kad BMW vairuotojas galėjo būti neblaivus, eismo įvykio įraše aiškiai matyti, kad ne BMW trenkiasi į ekskavatorių, o šio operatorius nesuvaldo situacijos. Be to, pareigūnai jau patvirtino, kad darbo metu vyriškiui nustatytas lengvas girtumas. 32 metų vyriškiui, darbo metu vairavusiam ekskavatorių, nustatytas 0,60 prom. girtumas. Girtumą nustatė Kėdainių rajono policijos pareigūnai įvykio vietoje.

„Rinkos aikštė“ rašė, kad BMW vairuotojo reputacija nėra visai gera, vietos gyventojai tikino, kad jis dalyvavo išgertuvėse. Po įvykio ligoninėje paimta vairuotojo kraujo tyrimui.

Ligoninėje atsidūrė ir keleiviai.

Kraupios avarijos metu iš viso buvo sužaloti keturi asmenys, nors kai kur viešojoje erdvėje buvo rašoma, kad nukentėjo trys žmonės. Šiandien jau žinoma, kad sunkiausiai nukentėjo BMW vairuotojas, jis gydomas reanimacijoje.

Taip pat stipriai nukentėjo ir viena keleivių. Vyresnė moteris taip pat gydoma reanimacijoje, dėl jos gyvybės kovoja medikai. Dar vienas vyras ir moteris iš ligoninės jau paleisti namo.

Avarija įvyko liepos 13 d. Kalnaberžės kaime. 13 val. 24 min. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad remontuojamame kelio ruože ties Kalnaberžės kaimu lengvasis automobilis BMW rėžėsi į kelininkų ekskavatorių, yra prispaustų žmonių.

Į įvykio vietą išskubėjo net keturi greitosios medicinos pagalbos medikų ekipažai, Dotnuvos ir Kėdainių ugniagesiai, policijos pareigūnai.

Atvykę į įvykio vietą pareigūnai išvydo kraupų vaizdą – BMW automobilis buvo virtęs metalo krūva, ant variklio gulėjo sunkiai sužalota moteris, vairuotojas buvo įkalintas viduje, viena keleivė pati išlipo laukan, o dar vienas keleivis smūgio jėgos buvo išsviestas į lauką.

Ugniagesiams teko specialiomis žirklėmis karpyti metalo laužu virtusio automobilio konstrukcijas ir vaduoti žmones. Visi išvežti į Kėdainių ir Kauno ligonines.

Beje, apie įtartiną kelininkų elgesį liudininkai pasakojo ir po kelių dienų. Anot žmonių, vieną naktį buvo iškviesti policijos pareigūnai, mat kažkas sugalvojo naktį po avarijos užvesti ekskavatoriaus variklį, kilnojo strėlę. Liudininkai teigė iš pareigūnų išgirdę, kad policija tamsoje nerado nurodyto adreso. Kauno apskrities policijos atstovai patvirtino, kad toks iškvietimas dėl triukšmo buvo gautas. Tačiau į nurodytą vietą po pusvalandžio atvykę pareigūnai rado tik techniką, ja niekas nedirbo, žmonių šalia nebuvo. Pranešėjui buvo pasiūlyta rašyti pareiškimą dėl triukšmo. Anot pareigūnų, su jais bendravęs žmogus atsisakė tą padaryti.

Visgi įvykius stebintys žmonės neslepia nerimaujantys dėl tyrimo eigos, mat ekskavatoriaus operatorius jau buvo užsukęs į kelis kiemus pabendrauti.