Liepos 15-osios vakarą policija ir medikai buvo iškviesti į Palangoje esančią Jūratės gatvę, čia vienas paauglys po smūgio į veidą prarado sąmonę. Stebėjimo kameros užfiksavo muštynes, o įvykio liudininkai pasakoja, kad atėjęs šešiolikmetis ieškojo priekabių ir įžeidinėjo visus tol, kol vienas nusprendė ginti silpnesnius. Paaugliai susistumdė ir viskas baigėsi tuo, kad, anot liudininkų, šešiolikmetis smūgiu į veidą patiesė ant žemės septyniolikmetį. Po smūgio sąmonę praradusiam paaugliui šešiolikmetis dar spyrė į veidą.

Į ligoninę nuvežtam sužalotam paaugliui medikai sukėlė dirbtinę komą, kad netintų smegenys. Septyniolikmetis vilnietis kelias dienas buvo gydomas reanimacijoje, po to perkeltas į traumatologijos skyrių. Vaikinui sutrenkta galva, sutrupintas žandikaulis.

Palangos policija pradėjo tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, medikų išvados nulems, ar įtarimai smurtu paaugliui sunkės.

„Įtariamajam paskirtas namų areštas iki rugpjūčio 28 dienos, iki mokslo metų pradžios“, – DELFI sakė prokurorė.

DELFI primena, įvykio liudininkais tapę kiti paaugliai pasakoja, kad vaikinas, yra sportiškas, gerokai aukštesnis už nukentėjusįjį, jis yra lankęs kovos menus. Anot paauglių, mušeika dar mestelėjo, kad už tai jam vis tiek niekas nieko nepadarys. Bet teisėsaugos atstovai sako, kad atsakomybės jam išvengti nepavyks.

Įvykio liudininkai mano, kad įvykio metu šešiolikmetis galėjo būti apsvaigęs nuo alkoholio ar psichotropinių medžiagą, vienas liudininkų teigė, kad atėjęs į paauglių pamėgtą aikštelę vaikinas sunkiai nusėdėjo ant suoliuko, elgėsi labai keistai ir agresyviai. Tačiau iškart po įvykio jis nebuvo sulaikytas, tad policija negalėjo patikrinti šešiolikmečio blaivumo.

Įtarimai, kad paauglys vartoja alkoholį, o gal net kažkokias svaiginančias medžiagas, yra kilę ir pedagogams, tačiau pasikviesti kinologų į mokyklą jie negali, o patikrinti blaivumo taip pat niekada nepavyko, mat paauglys pamokose ilgai neužsibūdavęs.

Anot mokyklos direktoriaus, įtariamuoju tapusiam šešiolikmečiui ši vasara labai daug nulems – jei jis nesusiims su mokslais, gresia pašalinimas iš mokyklos. Kartą paauglys jau buvo priverstas keisti mokyklą dėl savo elgesio ir nenoro mokytis. Tai antra mokykla, kurioje jis ignoruoja mokslus ir tvarką.