Su DELFI susisiekęs vyras sako, kad liepos 13 d. Kalnaberžėje įvykusios avarijos aplinkybės, kurios nagrinėjamos viešumoje, jau pasmerkė BMW vairuotoją, kad šis lėkęs beprotišku greičiu. Visgi filmuotas eismo įvykio vaizdas atskleidžia, kad ekskavatorių valdęs operatorius kaušą nuleido ant automobilio.

„Žmonės (BMW automobilio vairuotojas ir keleiviai – DELFI patikslinimas)važiavo sulaukę leidžiamo signalo, į ekskavatorių jie neatsitrenkė, bet ekskavatorius, vairuojamas išgėrusio operatoriaus, kaušą nuleido ant automobilio ir jį tiesiog sutraiškė. Kadangi kaušą nuleido keleivio pusėje, ten sėdėjusi moteriškė dabar yra reanimacijoje,“ – sako vaizdo įrašu pasidalijęs DELFI skaitytojas ir svarsto, kad tokį veiksmą, jei moteris neišgyvens, galima prilyginti žmogžudystei.

Vyras pasakoja, kad vietos gyventojams kilo įtarimų, kad tyrimo eigą norima pasukti kiek kita linkme, mat pasirodė informacija, kur tyrėjai įtariama BMW vairuotoją buvus neblaivų ir pažeidusį šviesoforo signalą. Be to, DELFI skaitytojui abejonių sukėlė ir versija, kad BMW vairuotojas lėkė dideliu greičiu.

Vyras dalijasi, kad vietos gyventojai prabilo apie keistą įvykį, kurio policija neužfiksavo.

„2019 metų liepos 19-tą apie 23.05 valandą atvykę nenustatyti asmenys, atsirakino minėtą ekskavatorių ir beveik valandą įsijungę šviesas dirbo. Užvedę ekskavatoriais variklį kilojo strėlę, kažką darė. Galimai naikino nusikaltimo pėdsakus, keitė kaušą ar dar ką nors.
Apie 23.10 val. buvo iškviesta policija, kuri neatvažiavo, o po beveik pusantros valandos pasiteisino, jog naktį, tamsoje, neranda nurodyto adreso, tuo motyvuodami, kad neatvažiavo. Ponai, tai ne avarija, tai nusikaltimas, o atsižvelgiant į tai, jog policija nerado adreso, nes tamsu, o nenustatyti asmenys, turintys raktą nuo ekskavatoriaus, prie jo dirbo naktį, kyla įvairių minčių,“ – dalijosi įžvalgomis DELFI skaitytojas.

Kelio remonto darbus atliekančios įmonės „Kauno tiltai“ atstovė nurodė, kad vairuotojas nėra įdarbintas šioje įmonėje. Ekskavatorių valdęs vyras yra samdytas subrangovu operatorius.

DELFI primena, kad avarija įvyko liepos 13 d. 13 val. 24 min. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad remontuojamame kelio ruože ties Kalnaberžės kaimu lengvasis automobilis BMW susidūrė su kelininkų ekskavatoriumi, yra prispaustų žmonių.

Į ligoninę buvo išvežti keturi žmonės. BMW automobilio vairuotojas ir viena keleivė gydomi reanimacijoje. Moters būklė sunki.

Dar vienas vyras ir moteris iš ligoninės jau paleisti namo.