Po sunkiai suprantamo poelgio vyras sėdo į automobilį ir išvažiavo. Policija senolį sulaikė Plungės rajone, nuo įvykio vietos spėjusį nuvažiuoti keliasdešimt kilometrų. Penktadienį kalbintas šalia esančio Stulgių kaimo gyventojas tikino, kad Plungės rajone yra įtariamojo vyro tėviškė.

Kaip DELFI patvirtino Kelmės r. policijos viršininkas Dalius Prakuraitis, vyras nužudė savo žmoną ir sūnų, sužalojo posūnį. Įtariamasis iš įvykio vietos pasišalino automobiliu „Opel Zafira.

Sužeistas posūnis, atvykus greitajai pagalbai, buvo sąmoningas, jis skubiai operuotas.

Pasak D. Prakuraičio, greitąją pagalbą iškvietė kiti namuose buvę artimieji. Šeima neasociali, anksčiau su policija reikalų neturėjo, nusikaltimo metu namuose išgertuvių nebuvo. Pirminiais duomenimis, sulaikytasis įtariamasis buvo blaivus.

Pakražančio seniūnas Alfonsas Sakalauskas DELFI sakė, kad šis įvykis sukrėtė seniūnijos gyventojus. Minima šeima esą buvo tvarkinga, nužudytasis ir jo tėvas ūkininkavo, daug dirbo, kabinosi į gyvenimą. Kas galėjo tapti kraupaus nužudymo priežastimi, seniūnas nedrįso spėlioti.

Spėlioti nesiryžo ir šalia esančių Algenių bei Stulgių kaimo gyventojai. Vienkiemyje gyvenusios šeimos kaimynas sunkiai rinkdamas žodžius DELFI pasakojo, kad su nužudytuoju bendravo neretai.

„Mes vienas kitam padėdavome ūkyje. Neįsivaizduoju, kodėl tas senukas galėjo taip pasielgti, man šokas, tokio žiaurumo įvykis ne kasdien būna. Jis turi dar du sūnus, bet jie gyvena kitur. Name, kiek žinau, tuo metu dar buvo nužudytojo žmona su vaikais“, - tikino kaimynas.

Atvykus prie namo, kuriame įvyko nusikaltimas, galima pamatyti daug žemės ūkio technikos, padargų, traktorių, dešimtis į plėvelę susuktų šieno rulonų.

Kaimynas taip pat pasakojo, kad ūkyje dirbo visa šeima. Nužudytasis susipirko žemės ūkio techniką, jo mama melžė karves.

Kaime kalbama, kad nužudymas įvyko apie vidurnaktį, kuomet visa šeima jau miegojo. Kalbama, kad senolis atsikėlė iš lovos ir paėmęs peilį dūrė savo sūnui tiesiai į širdį, paskui nužudė žmoną bei puolė ir sužeidė pastarosios sūnų (savo posūnį).

„Nužudytasis buvo geras žmogus, negeriantis, nerūkantis, darbštus, padėdavo kaimynams, jie buvo vieni didžiausių ūkininkų kaime, turėjo daug karvių. Tas tėvas negeriantis irgi, važinėdavo su žmona dviračiais, sveikai gyvendavo. Esu girdėjęs, kad jie pasipykdavo, bet negaliu suprasti, kodėl jis taip pasielgė, žiauru“ , - DELFI kalbėjo Algeniuose gyvenantis vyras.

Atvykus į nužudymo vietą, iš namo išėję asmenys su žurnalistais bendrauti kategoriškai atsisakė. Tikslias įvykio priežastis policija dar aiškinasi ir konkretesnės informacijos kol kas neatskleidžia.