Vienoje mokykloje iki septintos klasės mokęsis paauglys dėl savo elgesio ir nenoro mokytis turėjo atsisveikinti su bendraklasiais. Perkėlimas į kitą mokyklą jaunuolio elgesio nepakeitė. Jis ir toliau nelankė pamokų, elgėsi savo nuožiūra.

„Gegužės mėnesį jis buvo nušalintas nuo pamokų savaitei. Negirdėjau, kad jis būtų anksčiau prieš ką smurtavęs, bet mokytis nenorėjo, nelankė pamokų. Bėdų jis turėjo ir kitoje mokykloje, ir perkeltas pas mus. Vasarai jam buvo užduota darbų, jei jų nepadarys, vaikinui jau šešiolika metų – tektų atsisveikinti ir su šia mokykla“, – DELFI sakė mokyklos, į kurią perkeltas jaunuolis, direktorius.

Vaikinas, anot direktoriaus, kelis kartus pedagogams sukėlė įtarimų dėl blaivumo. Tačiau patikrinti jo nepavyko, mat paauglys, vos pasirodęs, pasišalindavo iš mokyklos. Buvo kilę įtarimų ir dėl galimo narkotinių medžiagų vartojimo, tačiau įstatymais uždrausta tikrinti mokinius.

„Turėjome įtarimų, kad, galbūt, jis svaiginosi kokiomis medžiagomis, tačiau, žinote, nebegalima pasikviesti šuniuko į mokyklą, kad patikrintų, uždrausta. O ir mokykloje jis ilgai neužsibūdavo, dažnai nelankė. Dėl to vyko ne vienas jo elgesio svarstymas, tačiau niekas nesikeitė“, – atviravo pedagogas.

Apie žiaurias muštynes išgirdęs mokyklos direktorius sako, kad anksčiau nebuvo informacijos, kad vaikinas ką sumušė. Toks jo elgesys sukrėtė, tačiau pedagogas atviras – probleminių vaikų yra kiekvienoje mokykloje. Noras būti viršesniu už kitus, kai kuriems paaugliams labai svarbus, o jei jie nenori priimti siūlomos pagalbos ir grįžti prie mokslų ir keisti savo gyvenimo, čia jau pedagogai bejėgiai.

DELFI primena, kad liepos 15-osios vakarą netoli mokyklos esančiame riedlenčių parke žodinis konfliktas peraugo į žiaurias muštynes. Kaip pasakojo įvykį matę liudininkai, į parką atėjęs paauglys ėmė kabinėtis prie čia jau buvusių jaunuolių. Kompanijoje buvęs vienas paauglių norėjo apginti silpnesnius, tad priėjo prie gerokai už jį aukštesnio priekabių ieškojusio vaikino.

Paaugliai susistumdė, netrukus viskas baigėsi stipriu smūgiu, po kurio smūgį gavęs jaunuolis prarado sąmonę. Anot liudininkų, smūgiu ant žemės nubloškęs vaikinas pargriuvusiam paaugliui dar spyrė visa pėda į veidą.

Sužalotam paaugliui medikai buvo sukėlę dirbtinę komą. Artimieji neslepia, kad paauglys žiauriai sužalotas, jam sulaužyti veido kaulai. Pabudęs iš komos jis dar negali kalbėti, sunku ryti seiles.

Tyrimą atlieka Palangos policija. Pareigūnai paėmė vaizdo įrašą iš aikštelės stebėjimo kamerų. Prokuratūra kreipėsi į teismą su prašymu įtariamajam skirti namų areštą visą parą.