Tragiška avarija įvyko šių metų sausio 1-osios naktį. A. Lankelaičio vairuojamas „Audi A4“ dideliu greičiu rėžėsi į priešpriešine eismo juosta važiavusį „VW Golf“. Eismo įvykio metu žuvo trys asmenys („VW Golf“ vairuotojas, jo žmona ir šešiolikmetis sūnus) ir dar dviem (berniukui ir šešiolikmetei merginai) sutrikdyta sveikata – vienam iš jų sunkiai, praneša Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Marijampolės apskrities VPK pareigūnai, duomenimis, automobilį A. Lankelaitis vairavo apsvaigęs nuo alkoholio. Kaltinamajam buvo nustatytas 1,71 promilės girtumas. Lietuvos teismo ekspertizės centro pateiktoje išvadoje nurodoma, kad A. Lankelaitis vairuodamas automobilį smarkiai viršijo greitį – atkarpoje, kurioje leidžiama važiuoti 50 km/val. greičiu, jis važiavo ne mažesniu nei 101 km/val. greičiu. Po eismo įvykio A. Lankelaitis nepranešė policijai ir palikęs savo transporto priemonę iš įvykio vietos pasišalino.

Vyrui pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius. Jis kaltinamas Kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimu ( Baudžiamojo kodekso 281 str. 6 d.) ir palikimu be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei (Baudžiamojo kodekso 144 str.).

A. Lankelaičiui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.