Vilniaus pakraštyje, nuošaliame kelyje prie Verkių gatvės, ramiai gyvenanti moteris išvydo tai, ko tikrai nesitikėjo pamatyti. Apie 10.44 val. ji pastebėjo nematytą automobilį įvažiuojantį į mišką, kuriuo važinėja ir vaikšto tik čia gyvenantys žmonės. Priartėjusi vietinė gyventoja išvydo, kaip iš visureigio moteris ištraukė žmogaus kūną, apdėjo jį šakomis ir padegė.

Kaip DELFI įvykio vietoje sutiktos moterys pasakojo, kaimynai nedelsiant paskambino policijos pareigūnams, informavo apie nusikaltimą. Pranešėja sulaukė gausių policijos pajėgų, juos nuvedė į įvykio vietą ir detaliai papasakojo apie reginį.

Budrioji kaimynė

Ketvirtadienį vietinės gyventojos DELFI pasakojo, kad jų kaimynė labai padėjo policijos pareigūnams. Anot jų, moteris pareigūnams nurodė net tik automobilio markę, bet ir valstybinius numerius.

Pasirodo, kad pranešėja vienintelė matė kaip buvo bandoma sunaikinti nužudytosios kūną. Tik vėliau moteris pasikvietė ir greta gyvenančius kaimynus.

Sutiktos moterys atviravo, kad įvykį mačiusi kaimynė iki dabar negali pamiršti kraupių vaizdų. Anot jų, liudininkė po įvykio jaučiasi sukrėsta ir patiria didžiulį stresą.

Stebisi moters poelgiu ir jėga

Greta Verkių gatvės sutiktos moterys pasakojo, kad gyvena labai ramioje vietoje, jos nurodė, kad tik vasaros metu pasitaiko nematytų žmonių, kurie šiukšles miške bando išmesti, bet šiaip rami aplinka.

Įvykio vietoje moterys neslėpė, kad labai stebisi įtariamosios poelgiu. „Iš kur tiek jėgų“, - samprotavo jos. Gyventojoms buvo sunkiai suvokiama, kad kūną iš mašinos tempė ir taip elgėsi moteris.

Be viso to, jos nemano, kad kūną atvežusi įtariamoji nežinojo kur yra. Anot jų, šis nuošalus miškelis yra gerai žinomas tik vietiniams, bet ne prašalaičiams, visgi įtariamoji nebuvo jiems žinoma.

DELFI pavyko sužinoti kur gyvena įtariamoji, pasirodo, kad visai netoli – automobiliu tereikia važiuoti vos apie 10 minučių. Iš pažiūros suimtos moters namas tvarkingas ir prižiūrėtas, jį puošia Lietuvos Respublikos vėliava ir Lietuvos istorinė vėliava (Vytis).

Įtariamąją sulaikė namuose

Mobiliosios kuopos pareigūnai sekdami karštais pėdsakais, maždaug po poros valandų, surado ir sulaikė įtariamąją (gim. 1981 m.). Neoficialiais duomenimis, ji aptikta namuose, ten rastas ir liudininkės matytas visureigis.

Nužudytosios asmenybė oficialiai dar nenustatyta, tačiau, pasak prokuroro Nikolajaus Kozliako, duomenų, kas ji tokia, pareigūnai jau turi. Teigiama, kad jai apie 70 metų. Paaiškėjo nužudymo būdas – aukos kūne yra durtinės ir pjautinės žaizdos (nužudymo įrankis dar ieškomas). Prokuroras dar negavo ekspertų išvados, kurioje bus suskaičiuotos žaizdos, tačiau ir be ekspertų aišku, kad žaizda ne viena.

N. Kozliakas dar neatskleidė, kas sieja nužudytąją ir įtariamąją. Pareigūnų teigimu, giminystės ryšiais jos nesusijusios.

Nei viena versija neatmetama

Ketvirtadienį apie 16 val. konvojus įtariamąją atvedė į teismą, ši nuo žiniasklaidos priemonių nesislėpė, ji buvo kraupiai rami.

Prokuroras DELFI informavo, kad teismo prašė įtariamąją suimti maksimaliam terminui – 3 mėnesiams. N. Kozliakas teisme informavo žiniasklaidą, kad įtariamoji savo kaltės griežtai nepripažįsta, ji neigia dalyvavusi bet kokioje jai inkriminuojamoje veikoje.

Prokuroras teigė, kad yra daug žmogžudystės versijų, nė viena nėra atmetama, todėl teigti ką nors kategoriškai jis negali.

Įtariamoji iki šiol nebuvo žinoma teisėsaugai. Nei apie įtariamąją, nei apie nužudytąją prokuroras daugiau duomenų neatskleidžia.

Apie 17 val. Vilniaus apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir įtariamąją leido suimti maksimaliam trijų mėnesiu terminui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)