Teismą pasiekė neįtikėtino žiaurumo byla. 51-erių lietuvis Juozas Meilūnas buvo uždaužytas medine stalo koja, o jo kūnas rastas tik po kelių savaičių.

Gruodžio 26-ąją, antrą šv. Kalėdų dieną, kūnas buvo rastas nuomojamame bute Keteringe, netoli Nortamptono. Kaimynai iškvietė pagalbą po to, kai bute prasidėjo potvynis ir ėmė tekėti vanduo. Tuomet policijos pareigūnai aptiko jau apirusį, po paklodėmis paslėptą vyro kūną.

Nortamptono karūnos teismas skelbia, kad J. Meilūnas mirė nuo sunkių galvos sužalojimų. Jis nužudytas tarp rugsėjo ir lapkričio. Tai nustatyta pagal kūno suirimą.

Netrukus buvo sulaikytas ir įtariamasis, taip pat lietuvis – 29-erių Mindaugas Kaminskas. Jis savo kaltę neigia.

Prokurorė Mary Loram teisme kalbėjo, kad bute rastas ir nusikaltimo įrankis – medinė stalo koja. Ant jos aptikta nužudyto vyro DNR: kraujo, odos ir plaukų. Kitame stalo kojos gale aptikta ir kaltinamojo M. Kaminsko DNR.

Teigiama, kad abu vyrai gyveno tame pačiame bute.

Prokurorė taip pat pridūrė, kad iki šiol nėra aišku, kodėl M. Kaminskas ryžosi tokiam žiauriam nusikaltimui ir kas galėjo išprovokuoti tokį nesuvokiamą vyro elgesį. Teisme toks nusikaltimas įvardytas kaip „žiaurumo sprogimas“.