Tiesa, ne visi įkliuvusieji vairuotojai važiavo iš festivalių, tarp nubaustųjų – ir vietos gyventojai bei vasarotojai.

Prie Antalakajos (čia reidas prasidėjo apie 9 val.) dirbę pareigūnai pirmąjį nubaudė mikroautobuso „Peugeot“ vairuotoją, neturintį teisės vairuoti.

Po to buvo sustabdytas girčiausias per LKPT sekmadienio reidus įkliuvęs vairuotojas, važiavęs automobiliu „Škoda Octavia“. Molėtų r. sodyboje poilsiaujančiam vilniečiui (gim. 1951 m.) nustatytas 2,10 prom. girtumas. Po 20 minučių dar sykį jį patikrinus vyras pripūtė 2,11 prom.
Vairuotojas sakė važiavęs nusipirkti cigarečių.

Automobilis išvežtas į saugomą aikštelę, o vairuotojas – į policijos komisariatą. Dėl vairavimo, kai girtumas viršija pusantros promilės, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš festivalio „Revolution“ vietos plentą pasiekti galima dviem žvyrkeliais, bet vieną iš jų ilgam užblokavo „Audi“ – siaurame miško keliuke jaunuoliai bandė apsisukti ir užstrigo.

„Honda CR-V“ vairavęs vyras pripūtė 0,56 prom. Važiavo su blaivia žmona, bet nusprendė pats sėsti prie vairo.


Festivalio organizatoriai (jų duomenimis, buvo suvažiavę 1200-1500 klausytojų) pasirūpino savo svečiais vairuotojais – prie išėjimo iš festivalio teritorijos buvo galima už tris eurus pasitikrinti blaivumą sertifikuotu alkotesteriu. Tačiau, pasak darbuotojų, tikrinosi, palyginus, nedaug vairuotojų. Visi pasitikrinusieji neviršijo leidžiamos ribos. Tačiau tie, kurie pasitikrino, važiavo drąsiai. Pvz., vienam vairuotojui policija nustatė 0,16 prom. Vaikinas sakė, kad išvažiuodamas iš festivalio tikrinosi, tada alkotesteris rodė 0,20 prom.

Triukšmingiausias buvo automobilio „Opel“ vairuotojo nubaudimas. 30-metis vairuotojas, pamatęs policiją, sustojo neprivažiavęs reido vietos. Kai prie „Opel“ privažiavo pareigūnai, vyras pareiškė nevairavęs, o tik sėdėjęs automobilyje ir kalbėjęsis su kartu važiavusia mergina. Tačiau tai, kad jis vairavo, matė ir policininkai, ir liudininkai. Vairuotojui nustatytas 0,92 prom. girtumas. Visa tai labai nepatiko keleivei – mergina ilgai šaukė, rėkė, plūdosi, aiškino apie savo teises ir t.t.

O paskui pasirodė girta dviratininkė (gim. 1962 m.), pažėrusi ne vieną išminties perlą.

Ji iškart prisipažino gėrusi alaus ir pasiteiravo policininkų: „O jūs nieko nevartojat?“. Ir pridūrė: „Aš nieko nebijau!“.

Moteris papasakojo, kad švenčia sesers gimtadienį: „Gimtadienis, turiu išgerti! Balius festivalis!“. Ir prisipažino, kad išvakarėse, vėlų šeštadienio vakarą, jau buvo įkliuvusi policijai. Tąsyk jai buvo nustatytas 1,75 prom. girtumas ir skirta 150 eurų bauda. Sekmadienį dviratininkė buvo šiek tiek girtesnė – 1,76 prom. Šįkart jai skirta 180 eurų bauda.

Pareigūnams teko su ja užgaišti, nes dviratininkė pradžioje nenorėjo sakyti savo asmens duomenų. Paklausus, koks jos vardas, atrėžė: „Nesakysiu! Niekada!!!“. O į klausimą, kurį mėnesį gimusi, atsakė: „Keturiolika“. Bet galų gale duomenis pasakė. Paskui pareiškė: „Palieku dviratuką ir važiuoju namo“. Bet netoli tenuėjo, buvo grąžinta atgal.

Moteris dėl baudų nesigraužia – sako, niekada jų nemokanti, o turto neturinti.

Nubausta dviratininkė ant pareigūnų nesupyko. Atvirkščiai, po kiek laiko sugrįžo (pėsčiomis), šnekino policininkus, klausė ar jie pavalgę, bandė vaišinti ledais ir traškučiais. Patarė nepietauti artimiausioje kavinėje, nes ten bokalas alaus kainuoja penkis eurus.

Paskutinis prie Antalakajos įkliuvo 20-metis „Ford“ vairuotojas. Vaikinas pripūtė tik 0,12 prom. Tačiau jis neturi dviejų metų vairavimo stažo, todėl sėsdamas prie vairo privalo būti visiškai blaivus.

Reidui artėjant prie pabaigos, atvažiavo LKPT viršininkas Vytautas Grašys. Jis atvažiavo naujutėliu, specialiai policijai pagamintu motociklu BMW, duotu pareigūnams pabandymui renkantis naujas dvirates transporto priemones.

Reidas Vilniuje

Tuo pačiu metu LKPT reidas vyko ir Vilniuje, Justiniškių g. Čia buvo tikrinamas ne tik vairuotojų blaivumas, bet ir greitis.

Čia įkliuvo vienas, iš kurio teisė vairuoti atimta, ir keturi neblaivūs vairuotojai.

Už leidžiamo greičio viršijimą nubausta 30 vairuotojų. Vienas iš jų leidžiamą greitį viršijo itin smarkiai: ten, kur leidžiama važiuoti 50 km/val., vyrukas (gim. 1991 m.) su BMW lėkė 122 km/val. greičiu.

Per šiuos reidus nustatyti 25 vairuotojai, kurie buvo išgėrę, tačiau neviršijo leidžiamos normos.