Tik į maršrutą išvažiavę pareigūnai gavo pirmąjį iškvietimą – viešoje vietoje yra stipriai neblaivi moteris. Pasirodo pilietė padaugino alkoholio ir Lukiškių aikštėje, viešojo transporto stotelėje, prisėdus nebeturėjo nei jėgų, nei sveikatos adekvačiai reaguoti į aplinką.

Apie girtutėlę moterį pranešė į Valstybės dienos šventę (vykusią Lukiškių aikštėje) atvykę žmonės.

Pareigūnai neblaivią moterį išgabeno į nakvynės namus „Sala“, automobilyje užmigusi, o vėliau ir gamtinius reikalus atlikusi ponia išlipti ir nenorėjo, ir neturėjo tam sveikatos. Pareigūnai moteriai pagelbėjo, ją įnešė į nakvynės namus.

Neblaivus taranavo moterį

Apie 20 val. patruliai vyko ir į eismo įvykį Pelesos gatvėje. Pasirodo, kad neblaivus „Dodge“ automobilio vairuotojas išvažiavo į priešpriešinę kelio juostą ir rėžėsi į merginos vairuojamą „Toyota“. Mergina stengėsi išvengti susidūrimo, bet nepavyko – „Dodge“ rėžėsi į „Toyota“ automobilio dureles ir nubraukė šoną.

Į alkoholio matuoklį vyriškis įpūtė 1.93 prom. Jis buvo sulaikytas ir išgabentas į policijos komisariatą. „Toyota“ automobilį vairavusi mergina patyrė šoką, dėl to į įvykio vietą buvo iškviesti ir medikai.

Norėjo į Lazdynų ligoninę, atsidūrė – „Saloje“

Apie 22 val. Aušros vartų kiemelyje buvę žmonės iškvietė pagalbą neblaiviam vyriškiui. Į įvykio vietą atvažiavę medikai suprato, kad jų pagalbos piliečiui nereikia ir perdavė jį policijos patruliams.

Į tarnybinį policijos automobilį įsodintas vyras garsiai dešimtis kartų išreiškė savo pageidavimą – nuvežti jį į Lazdynų ligoninę pamiegoti, visgi, pilietis atsidūrė „Saloje“. Neblaivus vyras net pradėjo aimanuoti supratęs, kad buvo atvežtas į nakvynės namus, o ne ten, kur pageidavo.

Netikėti smūgiai

Pareigūnams taip pat teko vykti ir į masines muštynes. Apie 3 val. buvo pranešta, kad senamiestyje, Vilniaus g., mušasi 8 asmenys. Į įvykio vietą išskubėjo trys policijos ekipažai.

Nurodytoje vietoje buvo telikę trys akivaizdžiai neblaivūs vyrai, vienas jų su suplėšytais marškinėliais. Iš pradžių piliečiai teigė, kad nieko nebuvo, jie važiuoja namo, visgi, prie pareigūnų pradėjo rinktis vis daugiau žmonių, kurie nurodė, kad didžioji dalis mušeikų išsiskirstė. Po kurio laiko pasirodė, įtariama, per muštynes nukentėjęs jaunuolis.

Aiškinantis įvykio aplinkybes pareigūnams prireikė daug kantrybės, alkoholio užtemdytuose minčių srautuose reikėjo suprasti tikrąsias įvykio detales. Pasirodo, kad sužalotas jaunuolis eidamas su draugais buvo užpultas vyro, kuris pirmas pastebėtas įvykyje.

Pirminiais duomenimis, vyriškis smogė jaunuoliui į galvos sritį, pasak nukentėjusiojo draugų, jis buvo praradęs ir sąmonę.

Medikai, apžiūrėję nukentėjusįjį, nusprendė jį pristatyti į gydymo įstaigą, o įtariamajam naktį teko praleisti naujoje Vilniaus areštinėje.

Tai nebuvo vienintelis pranešimas apie naktines masines muštynes.

Triukšmai, smurtai ir užpuolimai

Taip pat Vilniaus apskrityje pareigūnai vyko reaguodami į smurtą artimoje aplinkoje. Žmonės ne tik mušė vieni kitus, bet konfliktavo ir neįleisdavo į namus.

Buvo pranešta apie sužalotą moterį, kuriai mylimasis sunkiu daiktu vožė į galvą, vyrą, kurį sumušė moteris ir t. t. Tarp begalės smurtų pareigūnai vyko ir į užpuolimus. Buvo pranešta, kad į aptvertą teritoriją įėję vyrai sukėlė konfliktą ir galiausiai išsitraukė peilį.

Bendrajam pagalbos centrui žmonės pranešė ir apie viešoje vietoje, prie baro, stovintį vyriškį su ginklu. Be viso to, gausios pareigūnų pajėgos aiškinosi ir pavojingą transporto priemonių vairavimą. Piliečiai pranešinėjo apie galimai neblaivius asmenis prie vairo, nesaugų vairavimą, daugelis spėjimų pasitvirtindavo.

Vilniuje patruliams taip pat teko ieškoti ir galimai neblaivaus BMW automobilio vairuotojo, kuris apgadino ne tik atitvarus ir stulpą, bet ir viduryje kelio paliko pamestą automobilio dalį.

Be viso to, dešimtimis buvo galima skaičiuoti pranešimus apie triukšmą. Žmonės iki paryčių šventė Mindaugo karūnavimo šventę ir ramybės nedavė kaimynams. Naktį ne tik buvo garsiai leidžiama muzika, bet ir daromi remontai, Stoties rajone pilietis ne vieną kaimyną supykdė vykdydamas darbus bute.

Keistieji iškvietimai

Lukiškių aikštėje vykusi šventė subūrė daug žmonių, o tai patiko ne visiems. Dideliais būriais per pėsčiųjų perėjas ėję žmonės supykdė ne vieną vairuotoją. Jie pranešinėjo, kad dideli būriai žmonių einą per gatvę net ir užsidegus draudžiamam šviesoforo signalui.

Taip pat pareigūnai vyko ieškoti moters, kuri, pasak pranešėjo, Švitrigailos gatvėje elgiasi neadekvačiai ir daužo stovinčius automobilius. Pranešime buvo teigiama, kad moteris yra lengvai atpažįstama, ji vilkėjo tautinius drabužius.

Paryčiais policijos pagalbos prireikė ir jaunai moteriai. Ji pranešė apie smurtą artimoje aplinkoje bei, kad mylimasis užsirakinęs neįleidžia į butą. Įvykio vietoje paaiškėjo, kad jokio smurto nebuvo, dieną susipykusi pora laiką leido atskirai, supykęs neblaivus vyras užsirakino bute, paliko raktą spynoje ir nuėjo miegoti, dėl to pranešėja negalėjo įeiti į namus.

Moteris galvojo, kad gal ugniagesiai padėtų patekti į butą, kopėčiomis pakiltų iki balkono. Visgi, tai ne toks svarbus įvykis, dėl kurio būtų trukdomi gelbėtojai, be to, mergina gyvena septintame daugiabučio aukšte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)