Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas DELFI informavo, kad Kuršių mariose dirbo gelbėtojai.

Pirminiais duomenimis, apie 17.25 val. buvo pastebėtas objektas, panašus į žmogaus kūną, ties Šturmų kaimu.

Apie 18 val. gelbėtojai pasitelkę guminę valtį pradėjo galimo skenduolio paiešką.

DELFI susisiekė su Klaipėdos Jūrų muziejaus viešųjų ryšių vadove Nina Puteikiene, kuri informavo, kad informacija nebuvo tiksli.

Moteris pasakojo, kad iš oro buvo užfiksuota, jog Kuršių mariuose plūduriuoja įtartinas objektas. Žmonės iš karto pranešė apie objektą gelbėtojams manydami, kad tai skendusio kurėno kapitono kūnas.

Nedelsiant ugniagesiai pradėjo vykdyti paiešką, kuri, anot N. Puteikienės, buvo bevaisė, kapitono kūnas nebuvo aptiktas.

Kuršių mariose dėl stipraus vėjo bangos yra labai didelės ir galimai iš oro buvo užfiksuota kokia medžio šaka ar kitoks daiktas, teigia Jūrų muziejaus viešųjų ryšių vadovė.

DELFI primena, kad antradienį Kuršių mariose apsivertė Klaipėdos jūrų muziejui priklausantis laivas, kurėnas. Du juo plaukusius įgulos narius pavyko išgelbėti, tačiau laivo kapitono, Laivybos istorijos skyrius vyriausiojo muziejininko–istoriko Romaldo Adomavičiaus rasti nepavyko. Jis laikomas dingusiu iki šiol.

Abu išgyvenusieji dėvėjo gelbėjimosi liemenes, o R. Adomavičius jos apsivilkęs nebuvo. Vienas įgulos narys bandė išgelbėti į marias nublokštą kapitoną jam mesdamas plūdurą, bet jis jo nepagavo ir greitai dingo bangose.

Laivas plaukė į Nacionalinės ekspedicijos laivų sąplauką, ji turėjo vykti Kaune liepos 6 dieną. Kurėnui plaukiant mariomis prasidėjo audra.

Antradienį pajūryje vėjo greitis siekė 15–17 metrų per sekundę, gūsių metu – iki 20 metrų per sekundę, tačiau laivyba uoste ribojama nebuvo. BNS