Policijai apie įtartinus įvykius kaimynystėje pranešta 6.42 val. Kaimynai tikina, kad iš namo buvo girdėti moters riksmas, o vėliau pažiūrėjus per langą jie pamatė bėgantį vaiką, kuriam buvo stipriai sužeista ranka.

Atvykę policijos pareigūnai pradžioje gražiuoju paprašė atidaryti namų duris, o to nepadarius – įsilaužė į vidų. Žmogžudyste ir dviejų žmonių sužalojimu įtariamas vyras buvo užsibarikadavęs sodo namelyje galiniame namo kieme ir grasino nusižudyti.

Kaimynai patvirtino, kad žudikas ir auka buvo pora, o sužeistas devynmetis – jų bendras sūnus.

Kembridžšyro policijos pareigūnai patvirtino, kad nelaimė įvyko lietuvių šeimoje.

„Mačiau, kaip apie 9 val. 30 min. iš namo išvedinėjo vyrą, kurį lydėjo trys policijos pareigūnai, o jo veidas buvo uždengtas švarku. Kaip supratome, moteris, kuri buvo jo gyvenimo partnerė, buvo nužudyta, o jų sūnus – stipriai sužeistas peiliu. Labai liūdna. Gimiau šiame rajone ir jame gyvenu jau 43 metus, bet niekada šioje gatvėje nebuvo jokių rūpesčių ar panašių nusikaltimų“, - kalbėjo kaimynas Waseemas Amwaras.

„Pradžioje tai atrodė tarsi narkotikų reidas, kol sužinojome, kas įvyko. Gyvenu netoliese, išgirdau triukšmą, todėl nuėjau pasidomėti, kas įvyko. <…> Visa gatvė užtverta, o joje vaikščiojo policijos pareigūnai su šunimis. Vaizdas atrodė šiurpiai, mes labai išsigandome. Buvome lauke, kai išgirdome, kai pareigūnams per raciją pranešama, kad jis galiniame kieme, sodo namelyje. Kaip supratome, jis grasino atimti sau gyvybę, bet po kelių valandų pareigūnams pavyko jį išsivesti. Šeima, manau, buvo iš Rytų Europos ir gyveno čia maždaug apie metus laiko, o gal net mažiau“, - vienas po kito kalbėjo liudininkai.