„Karščio bangos, slenkančios per Europą, ir to sukelti padariniai gamtoje, deja, neaplenkia ir Lietuvos. Vakar Šilutės rajone kilęs Traksėdžių durpyno gaisras mobilizavo visas tarnybas, pirmiausia ugniagesius. Lankiausi šiandien gaisravietėje, apie situaciją kalbėjausi ir su ugniagesių operacijos vadu, pareigūnais, – prie paskelbtų nuotraukų ir video vaizdų savo feisbuko paskyroje rašo E. Misiūnas. – Ugniagesių ir pasitelktų kitų tarnybų pajėgų dėka gaisras lokalizuotas, dūmų taip pat mažiau. Vakar pakeltas kariuomenės sraigtasparnis su ugniagesiais atliko teritorijos žvalgybą iš oro gaisro mastui ir plėtimosi galimybei nustatyti, taip pat padėjo ir latvių kolegos kovojant su stichija. Įvertinus oro sąlygas, vėjo krypties galimą pasikeitimą, ugniagesiai lieka budėti teritorijoje, kadangi durpynas linkęs smilkti, todėl artimiausiomis dienomis bus stebima, kad neįsipliekstų nauji ugnies židiniai“.

Ministras padėkojo milžiniško gaisro gesinti suskubusiems žmonės.

„Dėkoju visiems pečius surėmusiems pareigūnams – pirmiausia ugniagesiams už operatyvų, kruopščiai koordinuotą ir profesionalų darbą kartu su kitomis tarnybomis ir institucijomis skubant kaip įmanoma greičiau pažaboti stichiją ir užgesinti gaisrą, taip pat ačiū ir Lietuvos kariuomenei už bendradarbiavimą siekiant užtikrinti gyventojų saugumą bei kaimynams latviams už solidarumą. Kartu galime daugiau!“, – rašo ministras.

DELFI primena, kad milžiniškas gaisras įsiplieskė penktadienį, apie jį pranešta kiek po 13-tos valandos. Didžiulės ugniagesių pajėgos į Traksėdžius atvyko iš visų aplinkinių miestelių, netrukus prisijungė gelbėtojai ir iš atokesnių vietų – atvyko net Palangos ir Tauragės ugniagesiai.

Apie 12 hektarų degusiame plote darbavosi apie 40-50 pareigūnų, kartu gaisrą gesino ir durpyno darbuotojai. Dėl labai stiprių pasklidusių dūmų žmonėms buvo rekomenduojama evakuotis, jei tik turi galimybę arba bent jau neiti į lauką. Laimei, baisiausios prognozės nepasitvirtino – gaisrą pavyko gana greitai suvaldyti. Nors gesinimo darbai dar nebaigti, teks perkasti ir tikrinti dalį durpyno, ar kur po žeme neplinta ugnis, ugniagesiai šeštadienį paskelbė žmonėms, kad baisiausia situacija jau praeityje.