Prieš vidurnaktį policijos ekipažai išsirikiavo Dzūkų ir Pelėsos gatvių sankryžoje. Ilgai pažeidėjų laukti nereikėjo.

Ašaros, šaukimas į tarnybą ir aštrios reakcijos

Pirmasis įkliuvo „SAAB“ vairuotojas, kuris neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Kartu važiavusi keleivė labai piktinosi, kad jie sulaukė žiniasklaidos dėmesio ir nesikuklino tai išsakyti su keiksmais.

Netrukus į reido vietą „Volvo“ automobiliu atvažiavo jaunuolis, kuris pareigūnams sukėlė abejonių dėl blaivumo. Patikrinimo metu dviejų metų stažo neturinčiam jaunuoliui nustatyta 0,97 prom girtumas. Vaikinas verkė ir dėstė, kaip jam griūna gyvenimas, nes jį paliko mylima mergina. Jis teisinosi, kad nuvažiavo labai netoli, nes visai čia pat gyvena ir niekaip negalėjo sulaikyti ašarų. Kol pareigūnai pildė dokumentus, jaunas vyras pasakojo, koks liūdnas ir nelaimingas jo gyvenimas.

Netrukus į reido vietą atvažiavo dar vienas vairuotojo pažymėjimo neturintis vairuotojas. „Lexus“ automobiliu jis važiavo su draugais. Patikrinus vairuotojo duomenis kompiuteriu paaiškėjo, kad vaikinas gaus ne tik protokolą už pažeidimą – jo gyvenama vieta niekur nebuvo nurodyta, tad niekaip nepavyko įteikti šaukimo atlikti karinę tarnybą. Padaręs pažeidimą jaunas vyras tuo pačiu ir išgirdo, kad yra ieškomas ir kviečiamas į Lietuvos kariuomenės būstinę.

Žaibiškai reagavę pareigūnai sučiupo girtą bėglį

Kol vienoje miesto dalyje pareigūnai tikrino vairuotojus, apie 2 val. nakties gausios pareigūnų pajėgos lėkė prie „Forum Place“ pastato – pranešta, kad po avarijos spruko galimai girtas vairuotojas. Žaibiškai į pranešimą reagavę pareigūnai netrukus sučiupo link Saltoniškių žiedo pėstute sprukusį vyrą.

Sugautas vyras buvo kruvinas ir agresyvus. Uždarytas į policijos automobilį jis rėkavo ir keikė visus aplinkui, tačiau pareigūnų paprašytas pasitikrinti alkoholio matuokliu, nurodymus vykdė. Pirmu patikrinimu jam nustatytas 2,10 prom. girtumas. Vyras rėkavo, kad jį troškina, tad prieš antrą patikrinimą pareigūnai padavė atsigerti vandens. Po kelių minučių antru pūtimu nustatytas 1,67 prom. girtumas. Aršus vyras rėkė, kad jis nevairavo, esą, vairuoja nebent paspirtuką, tačiau liudininkų, kad jis buvo prie vairo ir sužalojo du žmones, buvo nemažai.

„Forum Palace“ aikštelėje buvę liudininkai nebuvo linkę daug pasakoti apie įvykį. Vieni sakė, nieko nematę, kiti tikino, kad vyko muštynės, po kurių girtas vyras bandė išvažiuoti automobiliu ir sužalojo žmones. Policijos pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad girtas ir jų sugautas vyras sužalojo du žmones. Aikštelėje vairuodamas „Volkswagen Phaeton“ neblaivus vairuotojas vieną žmogų partrenkė, kitam pervažiavo koją.

Po įvykio vairuotojas nuvažiavo į kitą automobilių stovėjimo aikštelę, čia sustojo ir skubiai lipdamas iš savo automobilio durimis trenkė į BMW, šalia kurio sustojo. BMW automobilyje sėdėjusioms merginoms vyras suriko, kad jos „nieko nematė“ ir kad tylėtų, tada spruko bėgte, palikęs apdaužytą savo automobilį.

Sužalotųjų bičiuliai medikų nekvietė, patys nuvežė nukentėjusiuosius į ligoninę. Agresyvus vyras pats prašėsi, kad jį greičiau pareigūnai vežtų į komisariatą. Pareigūnai paprašė į komisariatą atvykti ir BMW automobilyje buvusias merginas, kad jos surašytų parodymus ir nurodytų, kokie padaryti automobilio apgadinimai.

Pritrūkęs stažo paskubėjo atsipalaiduoti

Netrukus Kudirkos gatvėje Kelių policijos pareigūnai toliau skaičiavo pažeidėjus. Sustabdytam automobilio „Honda“ vairuotojui nepasisekė – jam nustatytas 0,43 prom. girtumas. Net pritaikius 0,02 prom. paklaidą vairuotojas vis tiek viršijo leistiną normą. Su mergina važiavęs vaikinas nesiginčijo, su viskuo sutiko ir tyliai pasirašė, kur nurodė policija. O štai „Renault“ vairuotojui labai nepatiko, kai buvo nustatytas 0,47 prom. girtumas. Vyras ėmė aiškintis su pareigūnais ir nenorėjo pasirašyti prie duomenų parodymų.

Paskutinis reide įkliuvo ir dėl alkoholio bėdų prisidarė „Audi“ vairuotojas. Patikrinimo metu vairuotojui nustatytas 0,09 prom. alkoholio. Jei vaikinas turėtų dviejų metų stažą, viskas pasibaigę būtų tiesiog duomenų įrašymu į policijos žurnalą, tačiau taip neatsakingai surizikavęs patirties neturintis vairuotojas turės dar kartą mokytis ir laikyti egzaminus.

Pareigūnai reidus vykdo ir dieną, ir naktį visoje Lietuvoje. Apie reidus iš anksto nepanešama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)