Avarija įvyko trečiadienio vakarą. Liudininkų teigimu, tą patį automobilį keli žmonės matė lekiantį dideliu greičiu netoli „LIDL“ parduotuvės.

Netrukus „VW Golf“, vairuojamą septyniolikmečio, sustabdė kelio ženklas. Tik ne taip, kaip turėtų. Automobilio nesuvaldęs paauglys, pasukęs į Apolinaro Juozo Povilaičio gatvę, rėžėsi į stulpą.

Jo nepristabdė net saugumo kalnelis, vadinamasis „gulintis policininkas“. Po smūgio penki automobiliu važiavę jauni žmonės išlipo patys. Netrukus po smūgio automobilis ėmė degti, tad teko kviesti ne tik policiją, bet ir ugniagesius.

Automobilį savo vardu nuomojęs devyniolikmetis patyrė sumušimus, tačiau rimtų sužalojimų kompanija išvengė. O štai atsakomybės išvengti nepavyks.

Paaugliui dar trečiadienį surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas.

Automobilį nuomojęs devyniolikmetis „CityBee“ paslaugomis naudotis nebegalės.

„Susidariusi situacija yra neeilinė. „CityBee“ automobilį išsinuomojęs asmuo vėliau jį vairuoti perleido kitam žmogui, kuris dar yra ir nepilnametis. Tai yra grubus „CityBee“ paslaugų teikimo taisyklių pažeidimas. Taip pasielgęs asmuo ne tik prarado teisę ateityje naudotis „CityBee“ teikiamomis paslaugomis, bet turės atlyginti ir visą žalą, – DELFI patikino Svajūnas Aliukonis, „CityBee“ Transporto skyriaus vadovas. – Jeigu „CityBee“ paslaugų teikimo sutartyje esančios taisyklės nebūtų pažeistos ir nebūtų numota ranka į Kelių eismo taisykles, žalą padengtų draudimas. Klientui liktų sumokėti viso labo 300 eurų franšizės mokestį. Dabar to nebus. Visus pažeidimus vertiname labai rimtai ir manome, kad tokiais atvejais nuolaidžiavimams vietos nėra“.