Šiurpi žmogžudystė ėmė aiškėti gegužės 23 dieną, kai buvo rastas kaip dingęs be žinios dar nuo gegužės 10 dienos ieškoto jaunuolio kūnas. Dingusio aštuoniolikmečio ieškoję pareigūnai pirma sulaikė septyniolikmetį, o netrukus ir keturiolikos metų merginą.

Paauglius teismas leido suimti mėnesiui. Prokuroras kreipėsi dar kartą į teismą, prašydamas nepaleisti įtariamo vaikino ir merginos, kuri socialiniuose tinkluose klausinėjo, kur paslėpti žmogaus kūną. Vaikinui suėmimo terminas buvo pratęstas. Dėl merginos teismas išsakė kitokią poziciją.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė DELFI informavo, kad teismo sprendimas prokurorui nebuvo palankus.

„Suėmimo terminas baigiasi birželio 24 dieną. Prokuroras prašė teismo jį pratęsti, tačiau teismas netenkino. Jai paskirta kita kardomoji priemonė – mergina bus intensyviai prižiūrima, kitaip tariant, jai bus uždėta apykojė“, – sakė I. Bočkienė.

DELFI primena, kad dar prieš surasdami nužudytojo kūną dėl galimo nusikaltimo įvykdymo pareigūnai sulaikė nepilnametį įtariamąjį. 2001 metais gimęs įtariamasis buvo suimtas iki birželio mėnesio, tačiau suėmimo terminas buvo pratęstas. Nužudytojo jaunuolio kūnas buvo rastas Žemaitės gatvėje esančiame apleistame pastate.

Tai jau antras nusikaltimu įtariamas paauglys Jurbarke, kurį nuspręsta kontroliuoti ne paskyrus suėmimą, o paliekant namuose.

Apykoje kontroliuojamas septyniolikmetis, kuris įtariamas Tauragės rajone pasikėsinęs išžaginti paauglę iš kitos mokyklos. Vaikinas įtariamas grasinęs merginai, be to, ji buvo stipriai sumušta, teko operuoti žandikaulį. Iš pradžių paaugliui buvo paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, tad kai jis pasirodė mokykloje, aplinkiniai neslėpė nuostabos ir pasipiktinimo, kad vaikinas nė dvi paras neišbuvo areštinėje.