Kauno apygardos prokuratūros prokurorams nustačius nusikalstamos veikos požymius, balandžio pabaigoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kolumbijos piliečio Diego Pedro Murillo paleidimo iš Marijampolės pataisos namų. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą ir surinkus duomenis išsiaiškinta, kad iš pataisos namų neteisėtai paleistas nuteistasis D. P. Murillo.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus 2-ojo Saugumo valdybos skyriaus vyr. specialistė S. K. ir šio skyriaus viršininkas, atliekantis direktoriaus pavaduotojo funkcijas R. Č., netinkamai atliko savo pareigas ir dėl šios priežasties D. P. Murillo buvo neteisėtai išleistas iš įkalinimo įstaigos. Išdavus Europos arešto orderį D. P. Murillo sulaikytas birželio 4 dieną savo namuose, Nyderlandų Karalystėje.

D. P. Murillo 2018-ųjų metų sausio mėnesio pabaigoje Kauno apygardos teismo nuosprendžiu nuteistas 9 metų laisvės atėmimo bausme už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis (Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.). Teismas pripažino, kad D. P. Murillo veikdamas organizuotoje grupėje neteisėtai įgijo bei sandėlyje laikė labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kokaino. Nustatyta, kad buvo disponuojama daugiau nei 71 kg kokaino, turint tikslą jį realizuoti.

Už tarnybos pareigų neatlikimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą.

Byla bus nagrinėjama Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmuose, informuoja prokuratūra.