Policijos pareigūnei apklausą vykdžiusi specialistė sukėlė įtarimų, todėl buvo atliktas blaivumo patikrinimas. Nustatytas 2,99 promilės girtumas, praneša pareigūnai.

Tokiu savo elgesiu, ji padarė administracinį nusižengimą (neblaivi darbuotoja buvo darbo vietoje), numatytą LR ANK 98 str. 1 d. ir jai paskirta 30 eurų bauda.

Apie įvykį informuotas vyriausiosios specialistės vadovas, kuris spręs klausimą dėl tolimesnės jos tarnybos.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) atstovas žiniasklaidai Arūnas Malinovskis DELFI informavo, kad specialistė padarė grubų vidaus etikos pažeidimą ir šiuo metu nušalinta nuo pareigų.

„Šiuo metu yra pradėtas tarnybinis patikrinimas. Darbuotoja nušalinta nuo pareigų. Mes turime pasitvirtinę vidaus Etikos kodeksą, kurį labai grubiai pažeidus, viena iš nuobaudų yra atleidimas iš darbo“, – sako A. Malinovskis.

Anot VVTAĮT atstovo, anksčiau specialistė buvo gavusi pastabą dėl darbo grafiko nesilaikymo. Kaip specialistė moteris dirbo jau senokai, po pertvarkos į VVTAĮT tarnybą ji buvo perkelta iš Mažeikių rajono savivaldybės skyriaus.

Moteris ryte atvyko pasikalbėti su globos namų auklėtiniu dėl savavališko pasišalinimo.

Papildyta 14:48 val.: Socialinės apsaugos ir darbo ministras priėmė griežtą sprendimą nė nelaukdamas tyrimo pabaigos.

„Ši specialistė negali toliau dirbti ir bus atleista, nes neblaivumas darbo vietoje yra neleistinas ir netoleruojamas. Tokiu elgesiu darbuotoja padarė didelės žalos nuoširdžiai dirbančių vaiko teisių apsaugos specialistų reputacijai, pažemino valstybės tarnautojos vardą. Ministerija aiškinsis situaciją teritoriniame tarnybos skyriuje“, - sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.