Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai, vykdydami kompleksinius tyrimo veiksmus dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartos užkardymo uostamiestyje, sulaikė narkotinę medžiagą – kanapes, įtariama, platinusius asmenis ir kvaišalų pirkėjus, pranešė policija.


2019 m. gegužę pradėtų tyrimų proceso dalyviais tapo septyni 15-21 metų amžiaus asmenys. 20-mečiui ir pilnametystės dar nesulaukusiam jaunuoliui pareikšti įtarimai dėl narkotinių medžiagų platinimo. Kratų pas įtariamuosius metu rasta daugiau nei 200 g narkotikų.

Kanapės buvo platinamos po 10 eurų už 0,8 g. Kvaišalų pirkėjais dažniausiai tapdavo platintojų bendraamžiai – klasės, kiemo, sporto klubo draugai bei kt.

Ikiteisminių tyrimų metu apklausti narkotikus įsigiję asmenys, taip pat ir 10 g „žolės“ už sutaupytus pinigus įsigijęs 15-metis.


Su įkalčiais sulaikyti asmenys buvo uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, vėliau įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.