Š. Kalmanovičius buvo nužudytas 2009 m. lapkritį Maskvoje. Apie trijų įtariamųjų sulaikymą baza.io paskelbė trečiadienį, birželio 5 dieną.

Visi sulaikytieji buvo anksčiau teisti.

Skelbiama, kad vienas įtariamųjų Batiras Tumgoevas dar 2002 metais buvo įtariamas įžūliai su bendrais apiplėšęs žinomą rusų rašytoją satyriką Michailą Žvaneckį.

Skelbiama, kad įtariamasis vėliau gavo bausmę už kitą nusikaltimą. Ali Belkhoroevas įvardijamas, kaip Maskvos regiono organizuotos nusikalstamos grupuotės narys.

Zhabrailas Kostoevas buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme už smurtinį nusikaltimą ir išėjo į laisvę prieš pat Š. Kalmanovičiaus nužudymą 2009 m.

Skelbiama, kad verslininko nužudymui buvo kruopščiai ruošiamasi, jis buvo sekamas ne vieną mėnesį, įtariamieji žinojo kiekvieną Š. Kalmanovičiaus žingsnį.

Verslininkas buvo nušautas Maskvoje, „Mercedes“ automobilyje. Tyrėjai išsiaiškino, kad šūviai paleisti iš prisigretinusio „Lada Ppriora“ automobilio. Dar tyrimo pradžioje buvo paskelbta, kad kad žudikai paleido ne mažiau kaip 20 kulkų. Š. Kalmanovičius mirė vietoje, jo vairuotojas sugebėjo išgyventi.

Po įvykių buvo keliamas įvairios versijos: vieno manė, kad kraupaus išpuolio priežastimi galėjo būti verslas. Tačiau verslininko draugas, leidinio „Novaja gazeta“ apžvalgininkas Igoris Feinas teigė, manąs, kad su Š. Kalmanovičiaus nužudymu gali būti susiję nacionalistai, kuriuos paskutiniu metu verslininkas stipriai kritikavo. Tiek tyrėjai, tiek nužudymo priežastį spėlioją žmonės neabejojo, kad nužudymas buvo užsakytas.

Vikipedijoje apie Š. Kalmanovičių pateikiama informacija, kad jis buvęs KGB agentas, kuris vėliau tapo sėkmingu verslininku ir vadybininku, Lietuvos bei Rusijos sporto mecenatu.

Verslininkas parėmė Kauno „Žalgirį“ 6 mln. dolerių. Buvo krepšinio klubo bendrasavininkis, 1996 m. perėmė Kauno krepšinio klubą. Po pergalės „Eurolygoje“ 1999 m. Š. Kalmanovičius „Žalgirį“ paliko.