Prokuratūra pranešė, kad balandžio 3-ąją, paryčiais, policija gavo pranešimą apie ginkluoto ir kaukėto asmens vizitą Radviliškyje esančioje degalinėje. Informuota, kad į degalinę buvo užėjęs juoda kauke veidą prisidengęs vyras ir, grasindamas šaunamuoju ginklu, pareikalavo pinigų.

Degalinės operatorė jam atsakė, kad pinigų neturi, tada plėšikas pareikalavo cigarečių. Pagrobęs 8 pakelius rūkalų, kaukėtasis pasišalino.

Iš karto po pranešimo pareigūnai pradėjo įtariamojo paiešką netoli degalinės esančioje teritorijoje. Važiuodami gatve, jie pamatė iš sodų teritorijos išeinantį vyrą su maišeliu rankoje. Sulaikyto jaunuolio maišelyje rasti minėti cigarečių pakeliai.

Per du mėnesius Šiaulių apskrities policijos Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad vaikinas veikė ne vienas.

Balandžio 2-osios vakarą jis atvyko į Šiaulius iš Kelmės susitikti su pažįstamais. Trijulė, važinėdama po miestą, nusprendė, kad būtų gerai iš kažkur pasipelnyti pinigų, tad sugalvojo apvogti lombardą.

Vyrai surezgė planą, kad pirmiausia vienas iš vaikinų eis apsižiūrėti, kokių vertingų prekių šiuo metu parduodama lombarde, o kitas galės pavogti nusižiūrėtą prekę.

Kaltinamieji nusitaikė į kelių šimtų eurų vertės telefoną, kurio pavogti nepavyko, nes lombardo darbuotoja spėjo užblokuoti parduotuvės duris. Mašinoje laukę bendrininkai paspruko, o telefoną bandžiusiam pagrobti kelmiškiui buvo iškviesta policija.

Lombardo savininkas kelmiškiui pretenzijų neturėjo, todėl vėliau jis buvo paleistas ir grįžo pas bendrininkus.

Vaikinams „pramogų“ neužteko, todėl jie patraukė į Radviliškį, nusprendę, kad reikia apvogti degalinę ir taip gauti pinigų.

Naktį jie nuvyko į vieną ūkį Radviliškio rajone, iš kurio pavogė pneumatinį šautuvą, o vėliau prie nusižiūrėtos degalinės paleido kelmiškį.

Vaikinas iš kelnių pasidarė kaukę, užsimovė odines pirštines ir, apsiginklavęs šautuvu, bandė apvogti degalinę, tačiau vietoje lauktų pinigų pavyko pagrobti tik cigaretes.

Visi trys kaltinamieji savo kaltę pripažįsta.

Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

Baudžiamoji byla bus nagrinėjama Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose.