Kaip LNK žinios pranešė, veiksmas vyko kaimo vietoje, kur ganėsi karvės, paskui persikėlė kitur. Karą tarp jaunimo matę vietiniai skubėjo vyrų skirti, kai kurioms moterims irgi tik per plauką pavyko išvengti ginklo ar lazdos.

Vyko muštis du kartus

Šokiruojančius vaizdus fiksavo vietinė gyventoja, ji nufotografavo ne tik įkalčius ir automobilius, bet ir nufilmavo pačių muštynių kadrus. Vienoje vaizdo medžiagoje girdisi kaip moteris šaukia „pabandyk iššauti“. Pasirodo, moteris taip elgėsi ne veltui, ji stengėsi kuo daugiau surinkti įrodymų ir perduoti policijai tam, kad vietiniams gyventojams greičiau ateitų ramesnis gyvenimas.

„Kai mušėsi nežiūrėjo ar tu moteris, ar tu vaikas, ar tu pilnametis, ar tu senis. Nežiūrėjo. Davė ir viskas“, - pasakojo vietinė gyventoja. Anot moters, nukentėjo daug žmonių.

Pasirodo, kad jaunimas iš Smilgių kaimo į Pociūnus savaitgali vyko muštis du kartus.

Vietinė gyventoja pasakojo, kad šeštadienį, kai muštynėse buvo panaudotas ir ginklas, mušeikos sakė, kad daugiau nebegrįs bei atsiprašė. Visgi, jaunuoliai melavo. Anot moters, už geros valandos jų atvažiavo kur kas daugiau, būrys – apie 20 žmonių.

Nukentėjo ir nepilnametis

Kaip pranešė LNK žinios, muštynių metu nukentėjo ir nieko dėti žmonės. Pasirodo, kad karves perrišti ėjęs žmogus pateko į konflikto sūkurį. Sužvėrėjęs jauninimas ginklą buvo atsukę ir į moterį, kuri skambino policijai, liepė jai to nedaryti.

Policija nustatė 25 muštynių dalyvius. Trys asmenys atsidūrė ligoninėje, tarp jų ir nepilnametis. Paguldytiesiems nustatyta: galvos sumušimas, smegenų sukrėtimas, ir šautinė žaizda krūtinėje.

Pirminiais duomenimis, atvykėliai iš Panevėžio rajono nenukentėjo, bet pociūniškiai nuniokojo jų keturis automobilius.

„Dėl ko vyksta konfliktai – neaišku, bet turima žinių, kad Pociūnų kaimo jaunimas buvo nuvažiavęs prieš kurį laiką santykių aiškintis į Smilgių kaimą“, - teigė Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

LNK žinių duomenimis, karo tarp kaimų dalyviai yra įvairaus amžiaus, yra ir nepilnamečių, yra ir trisdešimtmečių.

Policija šiuo metu vykdo apklausas, kol kas nėra sulaikytų asmenų.