Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai praneša,ka kad atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2d., dėl neteisėto laisvės atėmimo.

Gegužės 29 d. apie 10.20 val. Kauno rajone iš vilkiko „Scania“ į automobilį „Volkswagen“ buvo įsodintas „Scania“ vairuotojas ir nuvarytas pats vilkikas.

Operatyviai į įvykį sureagavę pareigūnai pradėjo asmens ir vilkiko paiešką, kuri ilgai neužtruko. Tą pačią dieną rastas ir vilkikas, ir jo vairuotojas, kuris, pirminiais duomenimis, panaudojus jėgą, buvo įsodintas į atvažiavusį „Volkswagen“ automobilį.

Praėjus vos keletai valandų po įvykio, „Scania“ transporto priemonė rasta netoliese pranešimo vietos. Kiek vėliau namuose rastas sveikas ir nesužalotas to paties vilkiko vairuotojas, gimęs 1964 m.

Kauno apskr. VPK pareigūnai dėl šio įvykio sulaikė 1969 m. gimusį vyrą, kuriam paskirta kardomoji priemonė – rašytis pasižadėjimas neišvykti.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2d., už neteisėtą laisvės atėmimą gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.