Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas trečiadienį pranešė, kad baigėsi 13 metų trukusi pasislėpusio nuo ikiteisminio tyrimo M. Civinsko (gim. 1983 m.) paieška. Vyras dar buvo žinomas kaip „Gangas“ arba „Gangrielius“.

Prokuroras Arūnas Saunorius atskleidė, kad vyras nebuvo praradęs budrumo net ir po tiek metų. Pietvakarių Airijoje esančiame Korko mieste M. Civinskas gyveno su svetima tapatybe, kelis kartus keitė asmens duomenis, vieni jų net sutapo su Klaipėdoje dirbančio policijos pareigūno duomenimis. Įtariamasis, nors ir slapstėsi, buvo sukūręs šeimą.

Klaipėdos apsk. policijos vadovas Alfonsas Motuzas patikslino, kad vyras buvo gerokai pasikeitęs ir toli gražu jau nepanašėjo į tą jaunuolį, kurio nuotrauka buvo paskelba po įvykių Palangoje bei paviešinta ir tarptautinėje ieškomiausių nusikaltėlių ar įtariamųjų platformoje.

„Policijos pareigūnai turėjo daug darbo. Vyras gyveno ne su savo tapatybe, pakankamai konsperatyviai elgėsi ir jo giminaičiai. Jo turimi dokumentai nepatvirtino tikrosios asmens tapatybės, jis nesinaudojo tiesiogiai socialiniais tinklais. Kai byla pasieks teismą, pagal pareigūnų nuveiktus darbus galėsime mokinti ateinančias kriminalistų kartas“, – sako A. Motuzas.

Prokuroras A. Saunuorius patikino, kad kol kas apie nusikaltimą mažai ką gali papasakoti, mat įtariamasis dar nėra apklaustas.

„Apie patį nusikaltimą kol kas smulkiau komentuoti negaliu, jis dar nėra apklaustas. Pirma norėtume jį išklausyti, kad jis po to nesakytų, perskaičiau laikraštyje. Vyras iškat po įvykio nebuvo sulaikytas. Ikiteisiminio tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, kad jį įtarti“, – sako A. Sanorius.

Šiuo metu M. Civinskas sulaikytas Airijoje, kada vyras bus perduotas Lietuvos teisėsaugai, dar nėra tiksliai žinoma.

DELFI primena, kad įtariama, kad jis 2006-ųjų balandžio 3 d. Palangoje, grupei asmenų aiškinantis tarpusavio santykius, šovė vienam iš asmenų į nugarą ir šis, dėl šautinio sužalojimo, tą pačią dieną mirė ligoninėje.

Įtariamasis iš nusikaltimo vietos pasišalino ir nuo baudžiamojo persekiojimo pasislėpė.

M. Civinskas buvo įtrauktas į Europos labiausiai ieškomų asmenų sąrašą – eumostwanted.eu