Antradienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai ties Vilniaus rajono Kalvelių kaimu patikrino 66-erių Vilniaus gyventojo ir jo vairuoto automobilio „Opel Zafira“ dokumentus.

Pasieniečiams kilo įtarimų, kad „Opel Zafira“ gali būti vežamas nelegalus krovinys. Vienatūrį nuspręsta patikrinti Medininkų punkte, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Atlikus transporto priemonės patikrinimą rentgeno aparatu paaiškėjo, kad automobilyje įrengtos 3 slėptuvės. Jos buvo erdvėse už bamperio, galinėse abiejų sparnų pusėse ir po grindų danga. Iš slėptuvių pasieniečiai ištraukė 2000 pakelių cigarečių ,,NZ Gold” ir „Minsk Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti 2008 m. pagamintą „Opel Zafira“.

Po apklausos ir dokumentų procedūrų įforminimo vairuotojas paleistas. Automobilis ir neteisėtai gabenti rūkalai saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje.