Ankstyvą balandžio 29 d. rytą, pridengę veidus kaukėmis bei apsirūpinę metaliniais strypais asmenys atvyko prie Kaune, Elektrėnų gatvėje esančio pastato.

Įtariamieji užpuolė kaunietį, panaudodami ne tik fizinį, bet ir psichologinį smurtą reikalavo duoti tariamą skolą.

Bandydamas apsiginti, vyriškis iš teisėtai laikomo pistoleto paleido keletą šūvių į užpuolikų pusę, o šie iš karto automobiliu paspruko iš įvykio vietos.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nedelsiant ėmėsi šio tyrimo, atliko eilę procesinių ikiteisminio tyrimo veiksmų.

Sekmadienį, gegužės 12 d., kriminalistai sulaikė du vyrus, gimusius 1986 m. ir 1985 m., kurie įtariami didelės vertės turto prievartavimu.

Pirmadienį, gegužės 13 d. buvo kreiptasi dėl kardomųjų priemonių. Teismas abiem įtariamiesiems skyrė suėmimą dviem mėnesiams.

Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto prievartavimo. Už tai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 181 str. 3 d. gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.