Kaip BNS sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė, 13.28 val. pastate K. Petrausko gatvėje dirbantis notaras Bendrajam pagalbos centrui pranešė, jog yra nusėdęs namo pamatas ir namas kabo ore, todėl jis nerimavo, kad namas gali įgriūti.

Apie situaciją jis teigė jau anksčiau informavęs Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, tačiau nesulaukė pagalbos.

Pasak ugniagesių atstovės, nuvykę specialistai įvertino situaciją ir nusprendė evakuoti gyventojus.

Įvykio vietoje dirba policijos, ugniagesių ir kitų tarnybų atstovai.

Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė BNS sakė, kad šiuo metu visi gyventojai yra palikę patalpas.

„Šiuo metu visi gyventojai yra evakuoti saugiai, kaip ilgai truks pati evakuacija atsakyti negalime, nes priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai organizuoja ir jie nuspręs, kada ir ar saugu yra grįžti“, – sakė ji.

Papildyta 16.31 val.

DELFI sužinojo, kad įvykio vietoje vyko statybų darbai, buvo atkastas pastato pamatas, kuris ir įgriuvo. Pasirodo, kad pirmame namo aukšte (iš viso yra trys) yra įsikūrusios įvairios įmonės. Jų darbuotojai pasakojo, kad pasigirdo keistas garsas (pokštelėjimo) ir sienos ėmė trūkinėti, tada žmonės suskubo kviesti pagalbą.

Liudininkų teigimu, šios statybos vyko be jokių projektų ar suderinimų. Vos tik įgriuvus pastatui statybininkai susirinko daiktus ir dingo, šiuo metu pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Pirminiais duomenimis, pavojų žmonių gyvybei keliančiame name gyvena 15 asmenų.