„Gegužės 2 dieną tikrinant Rusijoje registruotą automobilį „Citroen“, kuris į Baltarusiją įvažiavo iš Lietuvos, tarnybinis šuo jame aptiko galimą narkotikų siuntą“, – pranešama oficialioje Baltarusijos Respublikos valstybinio pasienio komiteto svetainėje.

Pareigūnams kruopščiai apieškojus automobilį, mikroautobuso grindyse buvo rastas dvigubas dugnas. Slėptuvėje rasta didelė partija rudos spalvos augalinės kilmės medžiagos, supresuotos į briketus, kurių bendras svoris – 311 kg. Atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad rastoji medžiaga yra hašišas.

Dėl narkotikų kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Automobilio „Citroen“ vairuotojas – 46 metų Rusijos pilietis – sulaikytas, šiuo metu jis yra Smurgainių pasienio grupės laikino sulaikymo izoliatoriuje ir laukia tolesnio svarstymo. Jam gresia laisvės atėmimas iki 7 metų.

Lietuvos Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) šiemet sulaikė tris stambias narkotikų partijas. Visos trys sulaikytos vasarį, iš viso sulaikyta 205 kg hašišo, 25 kg marihuanos ir 3,7 kg kokaino (pernai sulaikyta tona narkotikų ir apie 4 tonos prekursorių - žaliavos kvaišalams gaminti).

Didžiausią sulaikomų kvaišalų kiekį sudaro hašišas, kuris Lietuvos juodojoje rinkoje nėra populiarus, tai daugiausia tranzitinė kontrabanda. Jos maršrutas dažniausiai prasideda dar Šiaurės Afrikos valstybėse (paprastai, Maroke), tuomet narkotikai pergabenami į Ispaniją, Nyderlandus, o iš ten jau gabenami Rytų kryptimi, taip pat ir per Lietuvą, į Rusiją.

Vasario 1–ąją Lietuvos muitinės pareigūnai ties buvusiu Kalvarijos pasienio kontrolės punktu sustabdę Rusijos piliečio vairuojamą automobilį VW, aptiko dugne įrengtą slėptuvę, kurioje buvo beveik 72 kg hašišo.

Vasario 11 d. Kauno rajone muitininkams įkliuvo rusas, automobiliu vežęs didelį kiekį kokaino ir marihuanos.

O vasario 15 d., apie 14 val., kelyje A5, priešais Garliavą, muitinės pareigūnai sustabdė Rusijos piliečio vairuojamą automobilį „Kia Optima“. Po automobilio bagažine įrengtoje slėptuvėje muitininkai aptiko apie 200 įvairių dydžių paketų. Iš viso rasta daugiau nei 133 kg hašišo, kurio vertė juodojoje rinkoje apie 1 mln. 330 tūkst. eurų.