Balandžio 24-ąją Raseinių policijos pareigūnus pasiekė pranešimas, jog 69-erių vyras prie Raseinių ligoninės esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje balandžio 23-iosios rytą, apie 8.00 val., pastatęs neužrakintą automobilį „VW Golf“, kuriame paliko ir automobilio dokumentus, ir užvedimo raktelį, o bagažinėje – statybinį gręžtuvą.

Balandžio 24-osios rytą vyras savo transporto priemonės neberado. Ją, praėjus porai valandų po pranešimo apie vagystę, Radviliškio rajone, Baisogalos seniūnijos miške, rado girininkas.

Tirdami įvykio aplinkybes, Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad balandžio 23-iosios popietę penkiolikmečio Raseinių rajono gyventojo, ėjusio per ligoninės automobilių stovėjimo aikštelę, akį patraukė čia stovėjęs automobilis „VW Golf“.

Vaikinas nutarė transporto priemonę patikrinti ir apsidžiaugė, jog automobilis neužrakintas, kuro bakas pripildytas degalų, daiktadėžėje - automobilio dokumentai ir užvedimo raktelis. Jaunuoliui kaip tik reikėjo nuvykti į Radviliškio rajoną. Daug nemastęs, jis užvedė variklį ir išriedėjo Baisogalos link, pas draugą.

Radviliškio rajone kelionę jis tęsė su dvidešimtmečiu Baisogaloje gyvenančiu draugu. Ieškodami didesnės kompanijos, bičiuliai atsidūrė Pakiršinio kaime. Tačiau čia vaiki „VW Golf“ ir apgadino ten stovėjusias dvi mašinas.

Išsigandę eismo įvykio padarinių, vyrukai draugų daugiau nebeieškojo ir iš įvykio vietos pasišalino. Trumpai pasisvečiavę pas vieną merginą, jie nutarė grįžti į Baisogalą. Tačiau viena bėda – ne bėda. Įvažiavus į Baisogalos seniūnijos mišką, automobilis užklimpo ir išvažiuoti draugeliai nepajėgė. Čia jų kelionė ir baigėsi.

Bendradarbiaujant Radviliškio ir Raseinių policijos pareigūnams, padedant gyventojams, buvo operatyviai nustatytas ir sulaikytas vagystę įvykdęs įtariamasis. Jis prisipažino pavogęs automobilį ir dėl to labai besigailintis.

Raseinių rajono apylinkės teismas penkiolikmečiui vagišiui paskyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.