Ikiteisminis tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Telšių apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus (KPONTS) ir Klaipėdos miesto policijos komisariato tyrėjais.

Teisėsaugininkai nustatė, kad uostamiestyje narkotinių medžiagų – kanapių, heroino bei kokaino platinimo tinklą galimai organizavo 20-metis klaipėdietis ir 4 kartus už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir jų platinimą teistas mažeikiškis.

Pastarieji pirmą kartą sulaikyti 2017 m. rugsėjį Telšių apskrities pareigūnų, pasitelkus rinktinės „Aras“ kovotojus. Įtariamieji buvo suimti, tačiau vėliau paleisti už užstatus. Jiems buvo uždrausta bendrauti ir ieškoti tarpusavio ryšių, o mažeikiškis papildomai įpareigotas nepasišalinti iš gyvenamosios vietos.

2018 m. pradžioje uostamiesčio KPONTV pareigūnai gavo duomenų, kad įtariamieji nenutraukė savo nusikalstamos veikos ir toliau dideliais kiekiais platino narkotikus Klaipėdoje.

2018 m. balandžio mėn. nakties metu KPONTV pareigūnai vieno daugiabučio laiptinėje sulaikė heroino perpardavinėtoją ir atliko kratą jo ir jo bendrininko bute. Už pusvalandžio kitoje miesto dalyje buvo sulaikyti ir įtariama nusikalstamos grupės lyderiai.

Kratų metu viso paimta virš 1 kg įvairių kvaišalų, apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į daugiau nei 8 000 eurų, galimai gautų iš nusikalstamos veikos.

Ikiteisminio tyrimo metu 20 000 eurų ir 6 000 eurų užstatus sumokėję įtariamieji pažeidė jiems paskirtų kardomųjų priemonių sąlygas, todėl jų sumokėti pinigai galimai atiteks valstybei.

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn patraukti septyni asmenys, keturi iš jų įtariama neteisėtai disponavo narkotinėmis medžiagomis dideliais ar labai dideliais kiekiais organizuotoje grupėje. Trys kaltinamieji suimti, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais (labai dideliais) kiekiais turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.