Sekmadienį vakare, apie 21.45 val., Jonažolių g. esančioje parduotuvėje „Iki“ R. Kruginas į tarnybines patalpas nusekė pardavėją, iš kasos atsinešusią pinigus perskaičiavimui. Čia vyras iš butelio ėmė laistyti benziną, pardavėjai ėmus šauktis pagalbos, išsitraukė peilį.

Moteriai į pagalbą atskubėjo apsaugininkas ir kolegos. R. Kruginas sužalojo keturis žmones (trys iš jų gydomi ligoninėje, viena moteris išleista gydytis namuose). Sprunkantį užpuoliką sučiupo policijos patruliai.

Sulaikytasis iškart prisipažino esąs Rusijos pilietis, tačiau ilgai neatskleidė savo tapatybės. Tik pirmadienį buvo nustatyta jo asmenybė. Paaiškėjo, kad tai leidimą laikinai gyventi Lietuvoje turėjęs Rusijos pilietis. Leidimas jam nepratęstas, dėl to jis ne kartą kreipėsi į Migracijos departamentą. Užsienietis su šeima turėjo būti netrukus deportuotas iš šalies, nes geruoju išvykti nesutiko.

Tą patį sekmadienio vakarą, tik kiek anksčiau, apie 21 val., Vilniuje buvo padegtas parduotuvės „Ikea“ sandėlis. Pareigūnai aiškinasi ar tai ne to paties asmens darbas.

Pirmadienį, tiriant „Ikea“ padegimo bylą, krata buvo padaryta R. Krugino bute Lazdynų g. Pareigūnai čia rado petardų, dalis jų buvo surišta po kelias (matyt, tikintis sustiprinti sprogimus). Dėl to buvo įvestas planas „Skydas“, iškviesti „Aro“ išminuotojai.

Pareigūnai dar negali tvirtinti, kad „Ikea“ padegimas ir užpuolimas „Iki“ yra to paties įtariamojo darbas. Bet abi šias bylas tiria ta pati tyrėja.

Svarstant suėmimo skyrimą teisme įtariamasis visą laiką verkė. Prašė neišsiųsti jo į Rusiją, nes ten su juo susidoros valdžia. Vyras teigė neatsimenantis įvykių parduotuvėje, įvykius pamenantis tik nuo to momento, kai jį sučiupo policija. Peilį, sakė, nešiojosi tam, kad jei būtų deportuojamas, būtų užpuolęs pasieniečius.

Lietuvoje jis gyvena su šeima. Žmona su vaikais ketino išvykti artimiausiomis dienomis, bet dabar jai dar teks kiek pabūti mūsų šalyje.

Pasak prokuroro Tomo Čepelionio, įtariamasis atrodo neadekvatus, todėl jam bus skiriama psichiatrinė ekspertizė. Įtariamasis ir pats sutinka gulti į ligoninę, kad tik nebūtų išsiųstas į savo tėvynę.