Atskridęs į Lietuvą iš Venesuelos per Amsterdamą, G.Slušnys skrandyje gabeno 300 gramų kokaino.

Po sulaikymo Vilniaus oro uoste klaipėdiškis buvo paguldytas į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę, vėliau - į Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Jeigu skrandyje būtų plyšęs nors vienas paketas su narkotikais, žmogus būtų miręs per maždaug 20 minučių.

Dėl didelio kiekio narkotikų įgijimo ir narkotikų vežimą kontrabanda per valstybės sieną G.Slušniui šią savaitę pareigūnai pareiškė kaltinimą. Už didelio masto narkotikų kontrabandą klaipėdiškiui gresia laisvės atėmimas nuo 5 iki 10 metų.

Tai pirmasis atvejis Lietuvoje, kai kontrabanda gabenamos narkotinės medžiagos aptinkamos jas gabenusiojo skrandyje.

G.Slušnys yra sakęs, kad atskraidinti į Lietuvą narkotikus jam pasiūlė bare sutiktas nepažįstamasis, prisistatęs Valera. Už tai jis turėjęs gauti 500 JAV dolerių.

"Galvojau, kad nėra taip rizikinga. Galvojau, mažiau žinosiu - geriau bus", - yra sakęs vyriškis.

G.Slušnys anksčiau buvo teistas už plėšimą, iš įkalinimo įstaigos grįžo 1997 metais. Vėliau dviejų mažamečių vaikų tėvas dirbo bendrovėje "Klaipėdos laivų remontas", po to pusantrų metų niekur nedirbo.

Narkotikų kurjerį Muitinės kriminalinės žvalgybos pareigūnai sulaikė Vilniaus oro uoste po daugiau nei du mėnesius trukusio tyrimo.

Narkotikai, kurie iš kurjerio skrandžio buvo pašalinti po porcijos laisvinamųjų, buvo supakuoti 50 į gumos paketėlių ir aplieti parafinu. Kiekviename paketėlių buvo po 4-6 gramus kokaino.

Juodojoje rinkoje vienas šios narkotinės medžiagos gramas vertinamas 100 JAV dolerių.