Balandžio 14 d., apie 21.45 val., Vilniuje, Jonažolių g., nenustatytas asmuo, panaudodamas peilį, pasikėsino apiplėšti parduotuvę.

Baigiantis darbo valandoms viena pardavėja nuėjo į tarnybines patalpas. Iš paskos ją nusekė nepažįstamas vyras, ištraukė buteliuką, ėmė iš jo laistyti skystį. Įtariama, kad tai benzinas ir jis norėjo sukelti gaisrą.

Moteris pradėjo šauktis pagalbos, vyras išsitraukė peilį ir jai grasino. Į pagalbą suskubo apsaugos darbuotojai ir kiti kolegos. Užpuolikas sužalojo keturis žmones ir spruko, bet jį sučiupo atskubėję policijos patruliai.

Peiliu sužaloti keturi parduotuvės darbuotojai, padarytas nuostolis tikslinamas. Įtariamasis sulaikytas, tačiau asmenybė nenustatyta.

Sulaikytasis teigia esantis Rusijos pilietis, tačiau duomenys, kuriuos jis nurodo, nepasitvirtina.

Sostinės kriminalistai prašo visuomenės pagalbos – asmenis, atpažinusius plėšimu įtariamą vyrą, susisiekti su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnais tel. (8 5) 271 6188 arba paskambinti bendruoju pagalbos tel. 112.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Tomas Čepelionis.