Lemtinga istorija nutiko praeitų metų birželio mėnesį Kaune. Kaltinamajame akte teigiama, kad aukščiau minėtoji trijulė, nužudytoji Taisija Žemaitienė, sumuštasis Ovidijus Jurevičius ir G. Piktelis, kartu vartojo alkoholį ir skalavimo skystį apleistame Višinskio gatvėje esančiame pastate. T. Žemaitienė ir O. Jurevičius buvo geri draugai.

Konfliktas tarp vyrų kilo dėl kompanijoje buvusios moters. Pikti žodžiai netrukus perėjo į veiksmus ir, kaip įtariama, G. Piktelis sudavė O. Jurevičiui ne mažiau kaip 15 smūgių rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas. Vyrui buvo sulaužyta nosis.

Tuomet, ikiteisminio tyrimo duomenimis, G. Piktelis puolė ir moterį. T. Žemaitienei teko daugybė smūgių į įvairias kūno vietas. Tyrimo metu nustatyti sužalojimai galvoje, pilve, ant rankų, taip pat buvo pažeisti ir moters lytiniai organai, įtariama, kad padaryti nenustatytu buku daiktų.

T. Žemaitienė buvo paguldyta į ligoninę, tačiau dėl sužalojimų visumos mirė praėjus dviem mėnesiams po incidento.

Šiuo metu sulaikytas G. Piktelis neprisipažįsta padaręs šiuos nusikaltimus. Vyras ikiteisminės apklausos metu tikino, kad iki tol nepažinojo nei Taisijos, nei Ovidijaus. Išgertuvių fakto įtariamasis neneigė.

Neneigė ir kad tarp vyrų įsižiebė konfliktas. Vyras pasakojo, kad O. Jurevičius jį puolė peiliu, o G. Piktelis tą peilį atėmęs išmetė ir iš to pastato pasišalino, tuo metu abu sugėrovai buvo sveiki ir sąmoningi. G. Piktelis teigė jiems nesudavęs nei vieno smūgio. Peilis įvykio vietoje apžiūros metu iš tikro buvo rastas.

Kaltinamasis jau yra teistas 6 kartus, daugiausia dėl viešosios tvarkos pažeidimų, plėšimų ir pasipriešinimu policijos pareigūnams. Didžiąją dalį bausmių niekur nedirbantis G. Piktelis yra atlikęs.