Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė, kad trys kaltinamieji, kurių viena moteris, pripažinti kaltais dėl nusikaltimų.

S. Narmontas, kaltinamas nužudymu, po kurio sudegino savo kruvinus drabužius ir batus, nuteistas 16 metų nelaisvės. Anksčiau už brolio nužudymą teistas ir bausmę jau atlikęs vyras teisme paskelbtas recidyvistu.

Kiti du - Skirmantė Auzacalitaitė ir Romans Stulpinš - nuteisti lygtinėmis bausmėmis, jiems liepta įsidarbinti ir nakties metu būti namuose.

Moteris nuteista 8 mėnesių laisvės atėmimo bausme, vykdymą atidedant metams, jos sugyventiniui teismas skyrė 9 mėnesių bausmę, vykdymą atidedant taip pat metams.

„Kaip teismas nusprendė, taip gerai“, – tvirtino abu sugyventiniai.

R. Stulpinš tvirtino, kad tą pačią dieną nužudytasis pats perpildė visų trijų teisme atsidūrusiųjų kantrybės taurę, skleisdamas paskalas, kad neva moters sugyventinis nėra visų jos vaikų tėvas. S. Narmontas, anot prokuroro, nurodė dar norėjęs atgauti paskolintus 200 eurų.

Nužudytasis vyras taip pat gyveno kurorte, nelegaliai buvo įsirengęs prieglobstį apleistame pastate. Jis su S. Narmontu buvo pažįstamas, pareigūnų žiniomis, kiek anksčiau jie buvo įsivėlę į konfliktą. Be to, nužudymo naktį girtavusi trijulė prisiminė ir kitus nesutarimus bei skolą.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis S. Narmontas praėjusių metų spalio 10-osios naktį girtavo su dar dviem byloje įvardytais nusikaltimo bendrininkais. Bylos duomenimis, tai nuolatinės gyvenamosios vietos neturinti šešis vaikus pagimdžiusi, tačiau nė vieno neauginanti S. Auzacalitaitė ir jos sugyventinis, Latvijos pilietis R. Stulpinš.

Visi trys girtavo. Visi trys, jau gerokai išgėrę, patraukė aiškintis santykių. Viskas baigėsi nevaldomu smurtu ir nužudymu. Po įvykio trijulė bandė nuslėpti nusikaltimą.

Šunį vedžiodamas žmogus, ryte aptikęs pusnuogį akivaizdžiai nužudytą žmogų, tuoj pat pranešė policijai. Neilgai trukus pareigūnai išsiaiškino, kad trijulė pas nelaimėlį atėjo naktį ir jį ištempė iš lovos. Konfliktas peraugo į kruviną kovą, vyrą mušė visi, tačiau nužudė, bylos duomenimis, S. Narmontas. Jis pasivijo pabėgti nuo užpuolikų bandžiusį vyrą ir kelis kartus smogė peiliu į nugarą, širdies plotą, galiausiai, perrėžė gerklę.